#Deeljehomescreen: de iPhone van Johan Vlemmix

Rutger Otto
1 juli 2016, 21:30
4 min leestijd
#Deeljehomescreen: de iPhone van Johan Vlemmix

In #Deeljehomescreen kijken we naar de homescreens van bekende iPhone-bezitters. In aflevering twee: Johan Vlemmix.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Johan Vlemmix uitgelicht

Als je een iPhone hebt, kan het bijna niet anders dan dat iemand ooit aan je heeft gevraagd: “Wat heb jij erop staan?” Er is iets magisch aan zien wat voor muziek of apps iemand op zijn iOS-apparaat heeft staan. Wat zegt het over de eigenaar? We kijken naar de iPhone van zanger, ondernemer en Oranje-gek Johan Vlemmix. De man die werkelijk overal opduikt kan in deze rubriek niet ontbreken.

Johan, ik had bij jou een enorm uitbundig Oranjegezind homescreen verwacht, maar dat is helemaal niet zo. Wat is dit nu?

“Oh, nee, helemaal niet. Dat past juist helemaal niet bij Johan Vlemmix. Weet je wat het is: mensen hebben een bepaalde indruk van mij. Dat ik een feestbeest ben. Maar ik kom nooit in de kroeg! Ik drink niet, ik rook niet. Eigenlijk ben ik heel sec. En om eerlijk te zijn: een andere achtergrond heb ik nooit overwogen, ben hiermee ook best tevreden.”

iphone 6s

Welke iPhone gebruik je en ben je tevreden?

“Ik heb een iPhone 6. Hiervoor heb ik altijd een Android-toestel gehad. Bij mij is het zo; als het bevalt, dan stap ik er zomaar niet vanaf. Uiteindelijk raadden veel mensen me een iPhone aan dus ging ik toch maar overstag. Nu denk ik al anderhalf jaar: ‘waarom heb ik dat niet eerder gedaan?’

Het werkt gewoon heel prettig. De beveiliging is ook veel beter. Ik krijg een stuk minder shit, zoals virussen, dan eerst. En de service van Apple is heel goed, want je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd. Inmiddels ben ik helemaal om, want ik heb nu ook een iMac en MacBook Pro. Het synchroniseert allemaal gewoon heel goed.”

iphone johan vlemmix

Je telefoon is eigenlijk best leeg, qua apps. Hoe dat zo?

“Weet je wat het is? Ik krijg de hele dag hartstikke veel berichten binnen, bijvoorbeeld via WhatsApp. Ik gebruik mijn telefoon al acht uur per dag. Als ik dan nog eens allerlei andere apps zou installeren, kom ik er helemaal niet meer vanaf.

Ik bel ook enorm veel. Mijn record-telefoonrekening is 11.700 euro in één maand. Toen was ik te voet naar Rome gelopen, omdat ik een weddenschap had verloren. En ondertussen maar bellen in het buitenland, iets van honderd gesprekken per dag.

Daarnaast rijd ik per jaar ook nog eens 100.000 kilometer in de auto. Constant bellen, voor zaken, gemakkelijk twee á drie uur aan een stuk. Mijn telefoon gaat zo vaak, als je ‘m op trillen zet, kun je hem als vibrator gebruiken.”

apple auto

Ik zie zo op je scherm al een hoop meldingen staan, word je daar niet gek van?

“Soms is het inderdaad wel extreem. Ik wil ook wel afkicken, maar ik ben gewoon zo nieuwsgierig. Ik wil altijd alles weten en snel antwoorden, dat is mijn levensstijl geworden. Zodra ik de kans krijg, kijk ik even en probeer ik te antwoorden.”

Wat doe je nog meer op je iPhone?

“Bankzaken via de telefoon afhandelen is heel gemakkelijk. Dat vind ik echt een prettige uitvinding. Verder zijn apps als Facebook, Instagram en Twitter enorm belangrijk voor mij om mezelf in de kijker te spelen. Maar zoals je ziet staan alleen de allerbelangrijkste apps erop. Ik download absoluut geen spelletjes, want daar heb ik gewoon geen tijd voor. Dat heb ik zelfs niet voor muziek en films.”

YouTube gebruik ik dan nog wel vaak. Dat is ook zakelijk interessant. Ik zet er zelf veel filmpjes op, maar kijk ook veel vlogs van anderen.

iphone johan vlemmix

Heb je nooit behoefte aan andere apps?

“Nou, kijk, ik heb ook zelf apps bedacht. Vooral ideeën aangedragen, niet zelf gebouwd hoor. Maar zelf hoef ik ze allemaal niet op m’n telefoon. Ik zag wel toen de app-markt een aantal jaren geleden in opkomst was: dit wordt de toekomst. En tegenwoordig moet je app wel heel sterk zijn om op de ‘voorpagina’ van een telefoon te blijven staan. Ik vergelijk het met een hit: maar een paar blijven het goed doen, dat geldt voor apps ook. Uiteindelijk blijven er maar een stuk over achter over, zoals Facebook en Twitter. De rest is maar bijzaak.”

Lees ook: #Deeljehomescreen – de iPhone van 3FM-dj Michiel Veenstra

Categorieën: Achtergrond, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen