#Deeljehomescreen 2016: Terugblik en de iPhones van de redactie

Rutger Otto
29 december 2016, 15:46
5 min leestijd
#Deeljehomescreen 2016: Terugblik en de iPhones van de redactie

We mochten het afgelopen jaar iPhones bekijken van een aantal bekende Nederlanders. In dit artikel lees je er meer over en check je de homescreens van de redactie van iPhoned.

Lees verder na de advertentie.

In de rubriek #Deeljehomescreen vragen we BN’ers om hun iPhones te laten zien. Al sinds de iPod is er iets interessants aan het bekijken wat de ander op zijn mobiele Apple-apparaat heeft staan. Niet iedereen heeft nog een iPod, maar veel mensen hebben wel een iPhone. Daarom vroegen we ons af hoe de beginschermen van bekende Nederlanders eruit zien, wat zij met hun telefoon doen en welke apps ze gebruiken.

#Deeljehomescreen 2016

We begonnen deze rubriek in het afgelopen jaar en gelukkig vonden we meteen een aantal mensen die het leuk vonden om mee te doen. Zo was daar 3FM-dj en Apple-fan Michiel Veenstra. Hij vertelde ons dat zijn huis vol staat met Apple-apparatuur en welke muziek-apps hij als DJ niet kan missen. Als rapper kan Lange Frans daarover meepraten en hij is niet gecharmeerd van de versplintering van de muziekmarkt op streamingdiensten. “Het is wel vervelend dat artiesten voor verschillende platformen kiezen om muziek op uit te brengen.” Hoewel Lange Frans tevreden is over Apple, wilde hij wel graag kritiek uiten op de manier waarop iPhones worden gemaakt. “Het werk in Apple-fabrieken kan menselijker – daar zou ik graag extra voor betalen.”

Mijn telefoonrekening was ooit 11.700 euro in een maand

Ook Johan Vlemmix wilde graag meedoen. We verwachtten een uitbundig Oranjegezind homescreen, maar hij toonde ons een sobere, vrij lege iPhone. Vlemmix vertelt onder meer over zijn telefoonrekening die ooit 11.700 euro in één maand was, toen hij na het verliezen van een weddenschap te voet naar Rome liep. ‘Mijn telefoon gaat zo vaak; als je ‘m op trillen zet, kun je hem als vibrator gebruiken.” Kim Holland leerden we dit jaar eveneens beter kennen via haar iPhone. Uiteraard vertelt ze over haar erotische apps, maar ook over hoe streng Facebook is. “Soms is de suggestie naar naakt al over de grens en een tepel is al te erg.”

Met illusionist Victor Mids van het tv-programma Mindf*ck spraken we onder meer over waarom je bijvoorbeeld niet precies uit je hoofd weet waar welke app op je telefoon staat, terwijl je er dagelijks meerdere keren naar kijkt. En gebruikt hij goochel-apps voor zijn werk? Ruben van der Meer zet zijn telefoon in elk geval zeker in voor vlogs en theaterprogramma’s. De komiek en presentator wilde ooit zelfs zijn eigen app maken: de Abb-app.

Via onze speciale #Deeljehomescreen-pagina kun je ze allemaal terugvinden.

iPhones van de redactie

Bij BigSpark, de uitgever van iPhoned en Android Planet, werken drie redacteuren met een iPhone. De gezichten van Erwin Vogelaar, Lars Paymans en Rutger Otto zie je waarschijnlijk met regelmaat boven de artikelen staan. Dit keer delen wij onze homescreens ook met jullie.

deeljehomescreen erwin

Erwin Vogelaar

Ik ben geen fan van mapjes. Zeker op mijn homescreen wil ik de belangrijkste apps snel kunnen bereiken met één tap. De apps dicht bij mijn duim komen neer op communicatie, luisteren en games. Hier staan mijn meest gebruikte sociale apps, maar ook apps waar ik graag podcasts, muziek en audioboeken mee luister aangezien ik veel loop en daarbij wat te horen wil hebben. Pokémon GO heeft ook een belangrijke plek, want ik heb ze nog steeds niet allemaal gevangen.

De nieuwste app op mijn scherm is Super Mario Run. Dit is tevens de app die het snelst weer zal verdwijnen als de game is uitgespeeld. Voorlopig heb ik echter nog lang niet alle zwarte muntjes verzameld, dus blijft de app nog wel een tijdje zijn plek behouden. Op mijn homescreen staan verder meer Google-apps dan Apple-apps, omdat ik in het algemeen meer met Google-producten werk. Mijn achtergrond heb ik het liefst niet te druk, maar ook niet te saai. Deze wallpaper biedt een mooie middenweg met goede kleuren.

deeljehomescreen lars

Lars Paymans

De iPhone 7 Plus is mijn eerste ‘Plus-iPhone’, dus moest ik ook de indeling van mijn homescreen even omgooien. Al jaren doe ik mijn best om alle apps op een scherm te proppen, waarbij ik alleen de meestgebruikte apps in een folder stop.

Op het grotere scherm staan de apps voortaan onderin beeld, zodat ik ze alsnog gemakkelijk met één hand kan bedienen. Podcast-app Pocket Casts en Spotify bijvoorbeeld. De komende weken krijgt ook Super Mario Run een vast plekje op mijn startscherm, in ieder geval totdat ik alle zwarte muntjes verzameld heb. De mail-app van Apple heeft al lang plaats moeten maken voor Inbox, wat wat mij betreft in alle opzichten een veel betere maildienst is voor mobiel.

deeljehomescreen rutger

Rutger Otto

Ik heb graag zoveel mogelijk apps op mijn homescreen, maar wil hem tegelijk zo leeg mogelijk houden. Vandaar al die mapjes. De namen daarvan spreken waarschijnlijk voor zich. Alleen de Camera-app staat los, want die wil ik snel kunnen openen. Het stoort mij overigens dat ik de onderste rij met mapjes niet gevuld heb, daar staan er maar twee in plaats van vier. Moet ik nog iets voor verzinnen.

Helemaal onderin beeld staan de apps die ik het meest gebruik. Uiteraard mail (Inbox by Gmail is, zoals Lars ook zegt, veel beter dan Apples eigen app) en Twitter, maar ook Telegram. Veel mensen zullen kiezen voor WhatsApp, maar ik heb inmiddels veel familie en vrienden zover gekregen om Telegram te gebruiken. Dat is wat mij betreft ook de fijnste chat-app.

Lees de laatste afleveringen van #Deeljehomescreen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen