Met KPN Mobilitijd kun je al je herinneringen aan je oude mobieltjes ophalen. Met de Facebook-app hoef je ze alleen even in een overzichtelijke tijdlijn te plaatsen, waarna je jouw mobiele geschiedenis met al je vrienden kunt delen.

mobilitijd2Zonder dat je er dagelijks bij stilstaat, is er de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van mobiele telefonie. In enkele decennia zijn we van gigantische toestellen met uitschuifbare antenne gegaan naar smartphones die bijna dunner zijn dan een gemiddeld potlood. We gingen van groot naar klein; toen kwamen de klepjes, en nu lijkt groter weer de trend te worden.

Toch denken veel mensen nog met weemoed terug aan hun toestellen van weleer. De robuuste Nokia 3310 bijvoorbeeld, die een batterij had waarmee je het dagen uit kon houden, en een plastic behuizing die eerder je omgeving beschadigt dan de inhoud van de telefoon zelf.

Apps en steeds betere camera’s

mobilitijd1Wat later kwamen de eerste touchscreens en smartphones, waarmee het niet langer enkel mogelijk was om te bellen, sms’en en simpele spelletjes te spelen. Internet kwam naar je mobiel, zodat je overal waar je bent iets kon opzoeken en je e-mail overal binnen handbereik was. Toen de iPhone in 2008 zijn App Store introduceerde, luidde dit ook een revolutie in. Talloze apps voor het weer, nog meer spelletjes en allerlei andere zaken kwamen snel beschikbaar.

Tijdens diezelfde evolutie verschenen eveneens de eerste camera’s op telefoon, die gaandeweg ook steeds beter werden. Eerst ging het bij mobiele fotografie om korrelige foto’s die alleen op je telefoonschermpje waren aan te zien; vandaag de dag kan een smartphone prima wedijveren met een gemiddelde digitale camera. De Samsung Galaxy S4 heeft bijvoorbeeld al een 13 megapixel-camera.

KPN Mobilitijd

Met de Facebook-app KPN Mobilitijd breng je jouw persoonlijke verleden tijdens al deze ontwikkelingen dus in kaart, wat is te delen met al je vrienden. Ga daarom snel naar de Facebook-app KPN Mobilitijd, zodat iedereen weet wat er in jouw Mobilitijd staat.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.