De Standaard krijgt een betaalde iPhone app
Redactie

Er hebben al veel Nederlandse (online)kranten een gratis iPhone app, denk bijvoorbeeld aan Nu.nl, de Volkskrant, de Telegraaf etc. Voor de Belgen is er sinds kort ook een applicatie te koop in de online applicatie store, De Standaard. De aanleiding voor deze krant om een iPhone applicatie aan te bieden ligt bij het doorslaand succes van de mobiele webpagina. Doordat een grote gebruikersgroep van deze website de iPhone gebruikers waren, werd er besloten om een iPhone vriendelijke applicatie aan te bieden.

Enig verschil met enkele Nederlandse applicaties is dat De Standaard haar applicatie niet gratis aanbiedt. Wilt een iPhone gebruiker de iPhone applicatie downloaden, dan moet hij/zij 3,99 EUR betalen. Dit blijkt echter geen blokkade te zijn voor de mensen die behoefte hebben aan vers nieuws op hun iPhone, binnen een dag stond de applicatie in de Top 25 betaald van de Belgische applicatie store.

De applicatie bevat geen bijzondere functies wanneer die vergeleken worden met die van Nu.nl en de Telegraaf. Een van de grootste groep gebruikers worden dan ook echt de Belgen.

De Standaard applicatie kan je hier downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.