De staking bij Wintek is voorbij
Redactie

De staking bij de fabriek van Wintek is voorbij. In deze fabriek worden onder andere de schermen voor de iPhones en iPods gemaakt. De werknemers hebben tijdens de staking verschillende machines, onderdelen en gereedschappen beschadigd. Deze vernielingen zouden de iPhone-productie in gevaar kunnen brengen, en dus was het even spannend voor Apple.

Giftige dampen

De arbeiders waren in staking gegaan omdat ze de werkomstandigheden niet goed vonden. Volgens de werknemers zijn er namelijk een aantal collega’s overleden door de giftige dampen die bij de productie-processen vrijkomen. Op dit moment wordt er weinig aan de dampen gedaan, en dus gingen de arbeiders vorige week in staking.

Bonussen

Naast de werkomstandigheden hadden de werknemers nog een reden om te gaan staken. Ze hadden namelijk vorige week niet de bonus gekregen die het management aan ze beloofd had. Dit was de druppel die de emmer deed over lopen.

Inmiddels is de staking voorbij. De werknemers hebben hun bonus gekregen en de directie heeft ze nog een aantal beloftes gedaan over de werkomstandigheden. Volgens de woordvoerders is de iPhone-productie niet in gevaar gekomen.

Bron: iPhoneFreak

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.