De smartphone en tablet als slaapmiddel?
Redactie

Uit een onderzoek onder studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen blijkt dat de iPhone en tablet een opmars maakt in de slaapkamer.

Circa 40% van de ondervraagden is nog actief bezig met de smartphone of tablet voor het slapen gaan. Lezen blijft nog het meest populair.

Smartphone en tablet steeds populairder in slaapkamer

Aan een groep van studenten van de Radboud Universiteit werd de vraag gesteld wat ze vaker doen: Lezen of actief bezig zijn met de mobiel of tablet voor het slapen gaan. Van de ondervraagden gaf 54% aan vaker te lezen dan met de mobiel of tablet de dag af te sluiten.

Het raadplegen van favoriete apps net voor het slapengaan scoort hoog. Het checken van Facebook staat bovenaan (75%) gevolg door Whatsapp’en (17%) en het spelen van een spelletje. Het controleren van je sociale contacten en kijken of je alles hebt meegekregen van de afgelopen dag is kennelijk belangrijk om met een gerust hart de slaap te kunnen vatten…

Meer over het onderzoek op het blog van Welkematras.nl.

Eerder schreven we al een bericht over de invloed van het gebruik van je iPhone net voor het slapen gaan. Een onderzoek van de “National Sleep Foundation” wees toen uit dat het je nachtrust behoorlijk kan verstoren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.