Placeholder
Redactie

Zijkant Apple iPhone 3GAchterkant 3G Apple iPhone3G Apple iPhoneWitte Apple iPhone 3G, achterkantEindelijk is het dan zo ver, de nieuwe Apple iPhone komt 11 juli 2008 naar Nederland! Dit heeft Steve Jobs bekend gemaakt bij de presentatie van de nieuwe iPhone op het WWDC 2008 in San Fransisco, Verenigde Staten.

De nieuwe iPhone 3G heeft sneller internet, is ietsje dikker dan de huidige, heeft een zwarte plastiken achterkant en heeft GPS. Hierdoor is de locatiebepaling een stuk nauwkeuriger.

De 8GB iPhone gaat in Amerika $199 kosten. De Nederlandse prijs is nog ee vraag maar het is inmiddels wel zeker dat T-Mobile de iPhone in ons land op de markt brengt. Er komt ook een 16GB versie, deze is wit en kost $299 in de Verenigde Staten.

Deze nieuwe iPhone beschikt over 2.0 firmware en nieuwe functies als: zoeken in contactpersonen, meerdere dingen verwijderen/verplaatsen en natuurlijk de AppStore. Met deze laatste kun je draadloos programmaatjes voor de iPhone downloaden. Er zijn inmiddels ook veel spellen gemaakt die je via iTunes kunt downloaden.

Inmiddels staat de iPhone ook online op Nederlandse Apple site.

Super Monkey Ball voor iPhone

De spellen Super Monkey Ball, Enigmo en Cro-Mag Rally komen waarschijnlijk 11 juli op de markt. Deze spellen kosten in de Verenigde Staten $9.99 .

De nieuwe Apple iPhone is vanaf 11 juli in de volgende 22 landen verkrijgbaar:
Kaart Apple iPhone 3G
Australie, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Meer, Engelse, informatie is te lezen op Engadget. En nu ook op de Nederlandse Apple site.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • De 16GB Apple iPhone (nieuwe generatie) kost omgerekend maar 189,30 euro.
  Ik denk dat ik ‘m wel zou willen hebben.

 • Tim

  Komt er ook een simlockvrije versie? Ik heb geen zin om een t-mobile abbo af te sluiten…

 • Mart

  Geruchten gaan dat de 8GB versie hier hetzelfde gaat kosten in Euro’s als in Dollars en dan bedoel ik het getal: 199. Als dat zo is mogen ze hem houden en haal ik hem wel aan de overkant van de grote plas en houd ik die 70 Euro verschil lekker in zak. Mij maken ze niet gek.

 • Ik heb met een meneer gesproken, die vertelde mij dat de prijzen in NL (EU) niet hetzelde zullen zijn als in Amerika.

  de 16GB versie zal gewoon tussen de 400/600 euro kosten zonder abbonement.

  * ik weet niet of het overal zoveel gaat kosten, maar ik ga geen bedrag tussen de 300/600 euro betalen voor iets dat in Amerika 189 euro kost.

 • Ik denk dat de iPhone hier zeker €200 gaat kosten (8GB), dan komt er nog een abbonement bij van, zeg, €20 per maand voor 2 jaar lang. Dat maakt 20*24=480 + 200 = €680.
  Im Amerika krijg je m voor, omgerekend, €130. 680-130= €550.
  Daarvoor krijg je wel een retourtje New York volgensmij. Heb je er nog een leuk reisje bij ook.

 • sjoerd

  @dertkesh: in amerika kost de iphone inderdaad omgerekend 189 euro, maar dan heb je ook een abbonnement erbij die meteen in de winkel wordt afgesloten. je kan het dus niet meer omzeilen met thuis unlocken en activeren. dus met een abbonnement ben je sowieso in totaal meer kwijt dan wanneer je hem simlockvrij koopt voor het bedrag dat die meneer zei die jij gesproken had (400-600 euro)
  @jeppeb: voor 130 euro heb jij geen retourtje naar new york in de zomer dit jaar;) dat retourtje is minstens 2 keer zo duur.

  ik zit zelf ook nog te twijfelen of ik mijn huidige iphone moet verkopen en voor een nieuwe moet gaan, maar het lijkt erop dat apple goed heeft gekeken naar de vorige fouten i.v.m het unlocken en simlockvrij maken. dat gaat nu dus veel moeilijker of eigenlijk helemaal niet. zelf ben ik niet geinteresseerd in een iphone MET abbonnenment, dus ik hou mijn ‘oude’ iphone maar tot (hopelijk) het bericht komt dat hij wel simlockvrij wordt verkocht of dat het abbonnement omzeilt kan worden.