De ‘Nexus One’ is geen gevaar voor de iPhone

Redactie
5 januari 2010, 20:12
2 min leestijd
De ‘Nexus One’ is geen gevaar voor de iPhone

De Nexus One is op dit moment één van de meest besproken telefoons. De telefoon van Google is vandaag officieel aangekondigd door Google. Velen verwachtten dat de Nexus een ‘iPhone killer’ zou zijn, maar na de vele video’s op internet zijn veel meningen veranderd.

Uit de specificaties die op dit moment bij ons bekend zijn blijkt dat de Nexus One niet zo veel anders is dan de andere smartphones. Om een bijzondere telefoon te lanceren moet je tegenwoordig aardig wat extra’s in het toestel verwerken. Dit heeft Google volgens critici niet gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Multi-touch

De Nexus One heeft geen multi-touch scherm. Dit is een groot nadeel, want multi-touch is de toekomst. Multi-touch is op dit moment niet weg te denken van de iPhone. Het in- en uitzoomen op de webpagina’s, foto’s en teksten is zo natuurlijk dat je geen knoppen meer wilt hebben. De Nexus One toont op dit moment wel zoom-knoppen bij foto’s en pagina’s.

Grafische prestaties

Google probeert de potentiële klanten over te halen met grafische decoratie. De nieuwe bewegende achtergronden zien er erg indrukwekkend uit, maar wie denkt dat dit niet op de iPhone kan heeft het mis.

Met winterboard kan je achtergronden voor je springboard instellen. Er zijn op dit moment vele achtergronden die bewegen, maar deze achtergronden zijn niet gevoelig voor je aanrakingen. De achtergronden van de Nexus zijn wel gevoelig voor aanrakingen.

Zoals jullie zien heb ik het hier over Winterboard. Deze modificatie is alleen beschikbaar als je je iPhone jailbreakt. Dit brengt me bij een positief punt van de Nexus: Android.

Open systeem

Android is een open systeem. Google doet niet moeilijk over applicaties en modificaties, en dit kan het systeem erg goed maken. Apple is van naturen erg gesloten, en dit laten ze ook zien in hun systemen. De strenge eisen voor een applicatie om tot de App Store toegelaten te worden is al geruime tijd het onderwerp van felle discussies.

Wat denken jullie? Is de Nexus One een bedreiging voor de huidige positie van de iPhone, of is het een storm in een glas water?

Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's