Placeholder
Redactie

De iPhone heeft door zijn goede touchscreen geen muis nodig, maar toch is het binnenkort mogelijk om de Magic Mouse te gebruiken op de iPhone. De makers ban BTStack, de modificatie waardoor je op je iPhone kan typen met een bluetooth toetsenbord, hebben een driver gemaakt voor de Apple Magic Mouse. Door deze driver kan je je iPhone helemaal bedienen zonder het scherm aan te raken.

Video

De ontwikkelaars hebben een demonstratie video op hun projectpagina gezet. Hierin is te zien hoe de ontwikkelaar de Magic Mouse via bluetooth koppelt aan zijn iPhone. Na de koppeling zie je een pijltje in beeld verschijnen die je kan besturen met je muis. Net als op de computer kan je dingen aanklikken en selecteren.

Toepassing

Het lijkt erop dat je met BTStack terug in de tijd gaat. ‘Waarom zou je dit willen?’ hoor ik sommige mensen denken. Er zijn ondanks alle nadelen toch een paar toepassingen te bedenken. Denk bijvoorbeeld eens aan zakenmensen die geen laptop mee willen nemen of aan een vakantie zonder laptop. Op deze manier bespaar je veel ruimte, en kan je toch lange mails, krabbels, smsjes en blogs maken.

Bron: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.