De iPhone is geen succes in China
Redactie

China, één van de landen met de meeste inwoners, loopt niet warm voor de iPhone. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld de marketingtechnieken van Apple en het ontbreken van een WiFi-module. Onlangs zijn er verkoopcijfers bekend gemaakt, en dit bevestigt de onpopulariteit van de iPhone nogmaals.

In China wordt de iPhone aangeboden door China Unicom. De eerste dag dat de iPhone via deze aanbieder te koop werd aangeboden, werden er slechts 5.000 toestellen verkocht. Sindsdien is het niet erg veel meer geworden. Om meer mensen aan te spreken, heeft China Unicom een online winkel gemaakt. Deze winkel staat sinds 22 november online.

Slechts vijf iPhones verkocht

Sinds de lancering van de webwinkel zijn er slechts 5 iPhones verkocht. Het gaat om 2 iPhones van het type 3G en 3 iPhones van het type 3GS. De winkel is dus duidelijk geen succes.

Zal de iPhone ooit populair worden in China?

Bron: Apple Insider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • max

  Hee,

  Ik denk het niet dat het veranderd,
  Die chinezen hebben ze daar al! met 99% namaak.
  Dus waarom willen ze dan nog een echte voor veel meer geld?
  Het word nooit populair in dat kk china! echt nooit!
  Dat weet ik nu al wel!

  Gegroet

 • Jonkie

  Ik zou ook geen foon meer willen hebben zonder wifi, en al helemaal geen iphone die bij mij voor 95% draait om de verbinding. Als ik daar geen flat fee voor zou hebben…zoals in china…zou ik never nooit niet zo’n ding meer wilen hebben..