‘De iPhone is een gaming console’
Redactie

Dat de iPhone geschikt is om af een toe is een spelletje op te spelen is een ding dat zeker is. Ik kan me er altijd prima mee vermaken als ik weer is op een bus zit te wachten. Dat de iPhone echter gelijk is aan een gaming console is weer een heel ander verhaal.

Dat beweerde John Geleynse gister, volgens Engadget. Tijdens een ADC ”iPhone Tech Talk” in San Jose noemde Geleynse de iPhone een “gaming console”, die een concurrent zou zijn voor de DS en PSP. Ook zei hij dat de iPhone geen telefoon is, maar een “console experience”. Blijkbaar is Apple druk bezig om de iPhone en iPod Touch neer te zetten als een mobile gaming device. Zo sprak Gren Joswiak al eerder over de iPhone als een serieuze concurrent voor de DS en PSP. De gigantische reclame op Yahoo maakt duidelijk dat Apple er geen doekjes om windt. Ook zullen er deze maand in verschillende Amerikaanse Apple Stores speciale “EA Game Sneak Peaks” gehouden worden.

Op het moment zijn de games van de iPhone vooral gericht op “casual” gamers. De vraag is of de iPhone zich kan meten aan de DS en PSP, die een boel games van hoge kwaliteit hebben. Wat denk jij? Is de iPhone dé nieuwe handheld console?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.