De iPhone is beter dan DS en PSP
Redactie

Volgens Greg Joswiak ofwel ”Joz”, de vice president iPhone en iPod productmarketing bij Apple geeft aan dat de Apple iPhone, en iPod Touch qua processor veel sterker is dan apparaten als de Nintendo DS, en de Sony PSP.

Volgens ”Joz” loopt de iPhone dik voor op de DS en PSP, zeker als je kijkt naar de prijs: gemiddeld betaal je voor een nieuw DS spel al snel €45.00, voor het betere iPhone spelletje ben je maximaal €10.00 kwijt. Voor deze lagere prijs krijg je volgens Joswiak ook nog een mooier, en stukken beter spel.

Gaming is dus heel belangrijk voor de toekomst van de iPhone en iPod, maar wat vinden jullie beter qua gaming: Een iPhone, of een Nintendo DS?
[ad#daan]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Alexander

  Ik vind de vergelijking niet helemaal op gaan. Ja, je kunt leuk een spelletje spelen op een iphone, maar de batterij is dan snel leeg. Op een PSP of DS kun je veel langer spelen. Daarnaast zijn sommige spelletjes beter te spelen op een iPhone (door het bewegen van de telefoon), maar dat geldt niet voor alles. Star Wars The Force Unleashed vind ik echt suf. Je bent alleen maar bezig met multi-gestures en je ziet dan weinig van het spel zelf tijdens de acties. In mijn optiek blijft de iPhone leuk voor ‘af en toe’ een spelletje en als je het over serieus mobiel gamen hebt, neem dan een PSP en/of DS.

 • Tanja

  Ik ben helemaal weg van mijn PSP, en de meeste spelletjes daarvoor zijn niet duur. Als je de films in de UK koopt, dan zijn ze nog geen 7 euro (5 pond).
  Ik weet niet hoe uitgebreid de spelletjes voor de I-phone zijn, maar met een spelletje voor de PSP kan je maanden spelen. (voor 10-15 euro).
  Met de PSP kan je niet bellen, maar wel heel mooie spellen spelen, internetten, muziek luisteren, foto’s en videos bekijken. De PSP is vrij verkrijgbaar, zonder dat je een abonnement hoeft te nemen….

 • Len

  Kijk de vergelijking is wel leuk. Het klopt dat de iPod betere graphics heeft maar de spellen in vergelijking zijn vaak toch een stuk kleiner. Doe mij voor het echte gamen toch maar mijn DS met Pokémon :p