De iPhone 5: lichter, dunner, sneller en vanaf 28 september in Nederland

Redactie
12 september 2012, 20:28
2 min leestijd
De iPhone 5: lichter, dunner, sneller en vanaf 28 september in Nederland

De iPhone 5 is dan toch echt, eindelijk gelanceerd! Het nieuwe toestel is maar liefst 18% dunner, 20% lichter en beschikt over een 4-inch scherm.

Het toestel is van aluminium en glas gemaakt, het gewicht van de iPhone is slechts 112 gram. De iPhone 5 is vanaf 28 september verkrijgbaar in Nederland.

» Lees hier uitgebreide informatie over de iPhone 5

Vernieuwd design iPhone 5 met glas en aluminium

Het vernieuwde design van de iPhone 5 heeft veel weg van de iPhone 4S. Echter is de achterkant van aluminium en is de rand van het toestel meer geïntegreerd in het toestel. Het scherm is groter, het toestel krijgt hier door een langere uitstraling.

iPhone 5 keynote van 12 september 2012

De keynote is te bekijken op Apple.com. Later deze week zal hij in de iTunes Store verschijnen als podcast.

4 inch Retina beeldscherm

Het beeldscherm van de iPhone is voor het eerst in de geschiedenis bijgesteld naar 4-inch. Hier door wordt er een resolutie van 1136×640 pixels bereikt.  Het beeldscherm is alleen in de lengte groter geworden. Apple heeft hier voor gekozen omdat de telefoon anders niet meer comfortabel in de hand zou liggen.

In het beginscherm wordt een extra rij apps weergegeven. De grafische prestaties zijn twee keer sneller dankzij de nieuwe A6-chip in de iPhone 5.

Verbeterde camera

De camera in de iPhone 5 is goed onderhanden genomen, echter is het aantal mega-pixels gelijk gebleven op 8. De camera maakt betere foto’s in het donker en is vele malen
sneller. Het is nu ook mogelijk om panorama foto’s met je iPhone 5 te maken.

Voor video-opnames is de beeldstabilisatie verbeterd en door een toegevoegde, extra microfoon zal de geluidskwaliteit aanzienlijk beter zijn.

Nieuwe 8 pins connector

De nieuwe dock-connector is veel kleiner en heet Lightning. Verder is de oplader op meerdere manieren te bevestigen en levert Apple een tussen-accessoire mee zodat het alsnog mogelijk is om oudere accessoires te gebruiken.

Vernieuwde headset

Bij de iPhone 5 zal voortaan een compleet vernieuwde headset te vinden zijn. Het design van de oortjes oogt comfortabeler en moderner. Volgens Apple is ook de akoestiek van de headset beter.

iTunes

Zelfs de manier waarop je je iPhone beheert en synchroniseert zal nooit meer hetzelfde zijn. iTunes is namelijk ook volledig onder handen genomen. iTunes 11 zal volledig met iCloud geïntegreerd zijn en veel sneller en overzichtelijker functioneren. De iCloud-vriendelijke versie van iTunes is in oktober te downloaden.Voor de iPhone-gebruiker moet dit een betere draadloze uitwisseling bieden.

Nederlandse verkoop op 28 september

De iPhone zal vanaf 28 september in Nederland te koop zijn.

 

Categorie: Devices
Device: iPhone 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday