De iPhone 4 uitgelicht: Facetime videobellen

Redactie
9 juni 2010, 19:05
2 min leestijd
De iPhone 4 uitgelicht: Facetime videobellen

Apple had tijdens de keynote op het WWDC weer een ‘One more thing…’ momentje. Deze keer introduceerde Steve Jobs een dienst die ‘Facetime’ heet. Facetime is een dienst waarmee je kan videobellen. Dit is natuurlijk erg handig op de nieuwe iPhone 4, want deze iPhone heeft een camera aan de voorkant van het toestel.

Videobellen met de iPhone 4

Als je wilt videobellen naar iemand die ook een iPhone 4 heeft, start je dit zoals je normaal een telefoontje begint. De iPhone zal vanzelf herkennen dat de andere iPhone ook een camera op de voorkant heeft. Je kan in dat geval op een knop met ‘Facetime’ tikken.

Als de ander ook graag wilt videobellen zullen de camera’s aan de voorkant aangaan. Je ziet elkaar verschijnen op het scherm. Het maakt niet uit hoe je de iPhone 4 vasthoudt, want het beeld zal automatisch meebewegen met jouw bewegingen.

Je kan met Facetime op de iPhone 4 heel gemakkelijk wisselen van camera. Je kan met één tik op de knop wisselen van de voorcamera naar de achtercamera. Dit kan handig zijn als je iemand iets wilt laten zien tijdens het bellen.

Open standaarden

Apple heeft het slim gespeeld met de introductie van Facetime. Ze hebben de dienst als ‘open standaard’ gelanceerd. Dit wil zeggen dat andere fabrikanten ook Facetime in hun telefoon mogen aanbrengen. Het kan dus zo zijn dat er over een tijdje een android-toestel op de markt komt waarmee je gebruik kan maken van Facetime.

Video’s van Facetime

Er zijn al verschillende video’s van Facetime op internet verschenen. Één daarvan is de officiële commercial van Apple. De andere video’s zijn gemaakt tijdens het WWDC. Mensen die daar aanwezig zijn hebben de keynote vastgelegd, of hebben de nieuwe iphone 4 zelfs al getest. Tijdens het testen mag je namelijk Facetime proberen. Je kan dan bellen naar andere testtoestellen die op het WWDC aanwezig zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=yatSAEqNL7k

Spotlights: Camera, FaceTime
Device: iPhone 4

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday