De iPhone 4 uitgelicht: Design

Op 7 juni is de iPhone 4 aangekondigd door Steve Jobs. Deze nieuwe telefoon heeft niet het zelfde uiterlijk als de voorgaande iPhones, want Apple heeft gekozen voor een heel nieuw design. Ze zijn afgestapt van de bolle achterkant, en hebben dit vervangen met een achterplaat van glas. Daarnaast hebben ze gekozen voor een heel bijzonder frame dat meerdere functies heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een iPhone van glas en metaal

De nieuwe iPhone 4 bestaat voor het grootste deel uit glas en metaal. De voor- en achterkant zijn van glas, en het frame in en om de telefoon is van roestvrij metaal. De kwaliteit van het glas schijnt enorm verbeterd te zijn, want er zijn verschillende elementen toegevoegd aan het materiaal waardoor het sterker en leesbaarder moet zijn. De kijkhoek is door een speciale laag op het glas verbeterd, waardoor beeldvervorming minder vaak voor komt.

Als je de nieuwe iPhone ziet, zal je drie zwarte strepen opmerken in het metalen frame. Dit heeft te maken met de antennes voor de verschillende draadloze diensten. Apple gebruikt namelijk het frame als antenne, zodat er ruimte bespaard wordt in het toestel. Het linkerdeel van het frame is de antenne van Bluetooth, Wi-Fi en GPS, en het rechterdeel voor GSM en 3G.

Meer ruimte in de iPhone

Het frame bespaart dus aardig wat ruimte in de iPhone 4 ten opzichte van de huidige iPhones. Deze ruimte wordt nog eens extra vergroot door het gebruik van de microsim. Deze simkaart is kleiner dan de simkaart die wij nu kennen. Dit scheelt weer veel ruimte, want de microsim is ongeveer twee keer kleiner dan de normale simkaart.

Alle ruimte wordt natuurlijk optimaal benut door Apple. De ontwerpers hebben de meeste ruimte gebruikt voor de batterij. Hierdoor hebben ze de batterij tot wel 40% beter kunnen maken in de iPhone 4. Dit is erg goed van ze, want veel gebruikers klagen nog steeds dagelijks over de korte batterijduur van de iPhone. De rest van de ruimte is gevuld met alle huidige en nieuwe technische snufjes zoals de A4-chip, gyroscoop, camera’s en andere hardware.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.