De eerste iAd-banner is gespot

iOS 4 wordt bijna door Apple gelanceerd. Naast multitasking, folders en local notifications kunnen ontwikkelaars ook gebruik maken van iAds. Dit is een advertentiesysteem dat door Apple is ontwikkeld. Inmiddels is de eerste iAd-banner gespot. Het is een test advertentie om te kijken of het systeem werkt. Deze wordt op 1 juli automatisch vervangen voor een echte advertentie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTML5

De iAds worden gemaakt met de programmeertaal HTML5. Als je op een banner tikt, zal je de advertentie fullscreen zien. Hierbij ga je niet uit je applicatie, want als je ziet je applicatie weer verschijnen als je op het kruisje in de hoek tikt. Binnen de advertentie kan je applicaties en muziek aanschaffen zonder dat je de App Store of iTunes Store opent.

Naar verwachting zullen veel ontwikkelaars gebruik gaan maken van iAds. Het is zal dus niet lang duren voordat je zelf een iAd tegen gaat komen in een applicatie. Meer informatie over iAds is te vinden in ons archief.

Bron: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.