Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

‘De Apple Watch gaat pas volgend jaar in productie’

Rutger Otto
1 oktober 2014, 8:58
2 min leestijd
‘De Apple Watch gaat pas volgend jaar in productie’

Voor de Apple Watch heeft Apple nooit een releasedatum genoemd, maar met de uitspraak ‘early 2015’ zou je misschien januari of februari verwachten. Dan gaat de smartwatch echter pas in productie.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch productie

apple watch productie

Althans, dat schrijft de Apple Daily uit Taiwan, hoewel het bericht wat tegenstrijdig is. Zo staat er dat de Apple Watch pas vanaf januari in productie gaat, maar vermoedt de schrijver van het bericht dat het apparaat al in februari te koop is. Dat is bijna onmogelijk, want binnen een maand zijn nooit genoeg smartwatches te maken voor een wereldwijde lancering. Smartphones hebben vaak minstens drie maanden nodig voordat ze de deur uitgaan.

Het zou echter wel kunnen dat Apple pas in januari begint met de Apple Watch productie, maar dan is maart of april het vroegste moment om het apparaat te lanceren. Waarschijnlijk is het Taiwanese Quanta door Apple aangewezen om de Apple Watch te leveren. Ter voorbereiding zou het bedrijf momenteel mensen aan nemen om uiteindelijk 40 duizend man in te zetten voor de productie van Apples smartwatch.

→ Wil je de Apple Watch kopen? Lees alles wat je moet weten!

iPhone en Apple Watch

De Apple Watch gaat werken met losse apps en draait Watch OS, een ander besturingssysteem dan iOS. Wel zal het installeren van apps via iOS gaan. Je download de applicaties via een speciale app op de iPhone, waarna ze doorgestuurd worden naar de gekoppelde smartwatch.

De samenwerking van Apple Watch en iPhone wordt heel hecht. Ariel Adams van A blog to watch beschrijft dat na een hands-on. De meeste metingen die je met de Watch doet, komen binnen op je iPhone, waar alles wordt verwerkt. Analyses kun je vervolgens op de Apple Watch aflezen. Hiermee bespaart Apple de batterij van de wearable en compenseren ze het tekort aan rekenkracht.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen