De App Store loopt nog ver voor op de concurrenten

Redactie
21 maart 2010, 17:33
1 min leestijd
De App Store loopt nog ver voor op de concurrenten

We weten al erg lang dat de App Store erg groot is vergeleken bij andere ‘App Stores’. De resultaten de laatste onderzoeken wijzen dit ook weer uit. In een recent onderzoek is het aantal applicaties per ‘App Store’ onderzocht. Uit het resultaat van dit onderzoek kwam de App Store van Apple als ‘beste’ weg met ruim 170.000 applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Resultaten van het onderzoek

Zoals hierboven beschreven staat eindigde de App Store van Apple op de eerste plaats met ruim 170.000 applicaties. Ver achter de App Store staat de Android market met ongeveer 30.000 applicaties op de tweede plaats. De App Stores van Blackberry en Palm eindigen samen helemaal onderaan met minder dan 10.000 applicaties.

Natuurlijk moet je niet alleen kijken naar het aantal applicaties in de App Stores, maar ook naar het aantal downloads. Deze resultaten worden niet in dit onderzoek genoemd, maar hier kunnen een goede gok naar doen. De App Store van Apple wordt veel meer gebruikt dan de andere App Stores omdat er meer toestellen zijn verkocht. Op dit moment zijn er miljoenen iPhones en ook nog eens miljoenen iPods Touch, en dus is de afzetmarkt van de App Store vele malen groter dan die van de concurrenten.

Bron: TUAW

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen