De App Store bestaat 3 jaar
Redactie

Vandaag bestaat de App Store precies 3 jaar. Sinds 10 juli 2008 heeft Apple met deze mobiele, online winkel een nieuwe standaard neergezet. Gebruikers én ontwikkelaars vinden het een genot om met de App Store te werken. De mijlpalen schoten ons dan ook om de oren. Bijna iedere maand heeft Apple wel iets bijzonders te melden over de App Store.

500 duizend applicaties

Inmiddels staan er ruim 500 duizend applicaties in de App Store. Deze applicaties zijn samen al meer dan 15 miljard keer geïnstalleerd door de iOS-gebruikers. Dit aantal geïnstalleerde applicaties, en het totaal aantal applicaties in de App Store, zal de komende jaren alleen nog maar meer groeien door de populariteit van de iPhone, iPod touch en de iPad.

Web-applicaties

Op de allereerste iPhone was nog geen App Store te vinden. Apple zette namelijk eerst in op web-applicaties. Deze web-applicaties zijn nooit een succes geworden. De eerste jailbreak was dus een hele opluchting voor velen, want met een jailbreak kon je toen al simpele spelletjes op je iPhone installeren. Apple zag toen ook snel in de mensen niet zitten te wachten op web-applicaties, en dus lanceerden ze iOS 2 mét de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.