Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 6 aankondiging, opening Apple Store Den Haag en inruilkorting

Rutger Otto
9 augustus 2014, 12:18
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 6 aankondiging, opening Apple Store Den Haag en inruilkorting

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 32.

Aankondiging iPhone 6 op 9 september en andere geruchten

iphone nieuwsberichten iphone 6Het doorgaans betrouwbare Recode heeft gezegd dat Apple op 9 september ‘een groot Apple-event’ houdt. Dat kan maar één ding betekenen: de aankondiging van de iPhone 6. Deze week kwamen ook weer veel nieuwe geruchten naar buiten. Zo zou de iPhone 6 in tegenstelling tot wat eerdere berichten meldden, geen 1810 mAh batterij krijgen, maar een accu met maar liefst 2100 mAh. Dat zou een enorme verbetering zijn ten opzichte van de iPhone 5S, die een batterij van 1440 mAh huist. Daarnaast werd deze week wederom gesproken over het saffierscherm en NFC-functie: komen die elementen nu wel of niet in de iPhone 6? Het laatste nieuws zegt: geen saffierscherm, wel NFC. Ook doken nieuwe foto’s op van de achterkant van de iPhone 6, met een krasbestendig Apple-logo en een iets uitstekende cameralens met een ring, zoals die ook in de iPod touch zit.

Apple Store in Den Haag is vanaf nu open

Apple Store Den HaagDe Apple Store Den Haag is op 9 augustus voor het eerst open. Na maanden verbouwen is de winkel eindelijk af. Je kunt de derde Apple Store in Nederland vinden in de Haagse Passage op nummer 39, waar tot februari 2013 boekhandel Verwijs zat. Apple kocht ook de naastgelegen panden op, om er een grote megastore van te maken. De Apple Store Den Haag onderscheidt zich van andere winkels met de 360° Genius Bar waar je elke dag terecht kunt met vragen over je iOS-apparaat of Mac. Daarnaast kun je gratis workshops en trainingen volgen en hulp krijgen bij het instellen van je Apple-apparatuur. Ook worden er speciale sessies georganiseerd voor basisscholen in de buurt en kun je gebruikmaken van gratis wifi.

Apple sluit vrede met Samsung buiten Amerika

apple patentzakenSamsung en Apple hebben in een statement laten weten dat ze alle lopende patentzaken buiten de Verenigde Staten tegen elkaar laten vervallen. Dat geldt in elk geval voor zaken in de landen Nederland, Australië, Japan, Duitsland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Beide bedrijven schreven gezamenlijk: “Apple en Samsung hebben afgesproken alle procesvoering tussen de bedrijven te staken buiten de Verenigde Staten. Deze overeenkomst heeft geen invloed op licentie-afspraken, en de bedrijven zullen doorgaan met bestaande patentzaken in Amerikaanse rechtbanken.”

Zo ziet de nieuwe interface van Apple TV eruit

Apple TV interfaceApple heeft een nieuwe bètaversie van de Apple TV software uitgebracht, waaruit valt op te maken dat de interface wordt voorzien van een compleet nieuwe look. Dat valt vooral af te zien aan de pictogrammen voor bijvoorbeeld series, films en muziek, die meer in lijn komen te liggen met de interface van iOS 8 en OS X Yosemite. Daarnaast is het lettertype in de interface van Apple TV iets dunner geworden. Al met al oogt het design net wat strakker.

Oude iPhone of iPad inruilen kan nu bij Nederlandse Apple Stores

iPhone inruilenHet was altijd al mogelijk om online gebruik te maken van de zogenaamde hergebruik- en recyclingsservice, vanaf deze week geldt de service ook voor fysieke Apple Stores in Nederland. Dat geldt alleen voor officiële Stores: in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Ruil je een oud model in, dan wordt er gekeken naar de waarde van het toestel. Dat bedrag is vervolgens te gebruiken als korting bij een nieuwe aankoop. Op de website van Apple kun je checken wat een iPhone je oplevert aan korting.

Categorie: Apple
Spotlight: Yosemite

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's