Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 6 lancering, overnames en gratis bellen

Gijs Ettes
2 augustus 2014, 12:34
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 6 lancering, overnames en gratis bellen

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 31.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6 wordt medio oktober gelanceerd’

iphone 6 iphone nieuwsberichten

Apple plant de lancering van de iPhone 6 mogelijk op 14 oktober, zo meldt MacRumors op basis van een bron die een Apple Store vergadering bijwoonde. Oktober wordt sowieso een drukke maand voor het bedrijf uit Cupertino, zo zou de bedrijfsleider van de Store hebben laten doorschemeren. In aanloop naar de iPhone 6 lancering zou Apple op 16 september een groot persmoment plannen. Op die dag zou het toestel onthuld worden, waarna het de maand erna wordt uitgebracht. De iPhone 5S en iPhone 5C werden vorig jaar in september onthuld en waren nog diezelfde maand in onder andere de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verkrijgbaar. Op 25 oktober volgden nog een groot aantal andere landen, waaronder Nederland en België.

Gratis provider mogelijk begin volgend jaar naar Nederland

freedompop 2

De gratis provider FreedomPop, die kosteloos abonnementen aanbiedt in ruil voor het bekijken van advertenties, is voornemens om begin 2015 ook in Nederland actief te worden. Dat meldt de woordvoerder van het bedrijf. Op dit moment test FreedomPop al haar diensten in België in samenwerking met KPN-dochter Base. In ruil voor het bekijken van advertenties kunnen klanten daar sinds begin deze maand gratis gebruikmaken van 200 minuten/sms’jes en 500MB aan data. Het gratis abonnement is maandelijks opzegbaar en tegen betaling uit te breiden. Voor een meerprijs kun je bovendien de advertenties verwijderen. Zo’n 40 procent van FreedomPops Amerikaanse klanten maakt al gebruik van een premiumabonnement.

Nieuwe Apple TV uitgesteld tot 2015

Apple TV uitgesteld

Het is al een paar jaar geleden dat Apple een nieuwe Apple TV heeft uitgebracht, maar voorlopig komt er nog geen nieuwe. Dat zou komen omdat onderhandelingen van Apple met kabelmaatschappijen niet goed verlopen. De contracten die met kabelmaatschappijen en televisienetwerken getekend moeten worden, zijn voor Apple de laatste horde om het nieuwe product op de markt te brengen, maar daar loopt het spaak. Apple heeft de partners nodig voor meer streamingcontent op het apparaat. Bronnen uit de televisie-industrie zeggen echter dat kabelmaatschappijen helemaal niet de reden zijn van vertraging en dat Apple gewoon iets teveel hooi op haar vork heeft genomen. Volgens hen zou het bedrijf aanlopen tegen allerlei rechthebbenden van series en films die Apple wil uitzenden.

‘Foto bevestigt nfc en snellere wifi-chip voor iPhone 6’

iPhone 6 wifi

De geruchten dat Apple een iPhone met een nfc-chip uitbrengt gaan al jaren, maar als we de Franse tech-site Nowhereelse mogen geloven gaat deze er toch echt komen in de iPhone 6. Daarnaast zou het toestel overweg kunnen met de snellere 802.11ac-standaard. Nowhereelse baseert zich op foto’s die zijn genomen van het vermeende moederbord van de iPhone 6, dat dus is uitgerust met een verbeterde wifi-chip en voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone beschikt over nfc. De geruchten met betrekking tot de implementatie van beide chips gingen al langer en lijken dankzij de foto’s niet meer zo ondenkbaar. Nfc-chips zijn momenteel al in diverse Android-toestellen te vinden, maar bijvoorbeeld ook in de betaalpassen van banken als ING en ABN Amro. Dankzij de chip is het mogelijk om contactloos betalingen uit te voeren of bestanden uit te wisselen. Ook is het dankzij nfc gemakkelijk om snel een verbinding te maken met een ander apparaat, zoals een draadloze speaker.

Apple koopt radio app Swell voor 30 miljoen dollar

swell

Apple heeft afgelopen week de radio-app Swell overgenomen voor een bedrag van naar verluidt 30 miljoen dollar. Swell zou maar weinig luisteraars hebben, ondanks dat de app goed in elkaar stak. Als je maar genoeg via Swell naar radio of podcasts luisterde, kwam de app vanzelf met nieuwe tips, gebaseerd op jouw luistergedrag en je smaak. Dat is nu echter niet meer mogelijk: de app is verdwenen uit de App Store. Mogelijk implementeert Apple de functionaliteit in CarPlay, het iOS-systeem voor auto’s van Apple dat rijden simpeler en comfortabeler moet maken. Swell draait meer om praatprogramma’s en podcasts dan om muziek. Apple heeft zelf een podcast-app, maar die wordt maar weinig gewaardeerd door de community. Het zou dus ook kunnen dat het Swell-team wordt ingezet om de eigen podcast te verbeteren. Zo zou het team podcast-aanraders kunnen gaan doen, gebaseerd op het luistergedrag van gebruikers.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu