Nieuwsoverzicht week 30: iPhone 6 onthulling nadert en iTime uitgelekt

Gijs Ettes
26 juli 2014, 13:29
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 30: iPhone 6 onthulling nadert en iTime uitgelekt

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 30.

iPhone 6 onthulling vindt mogelijk medio september plaats

iphone 6 iPhone nieuwsberichtenHet lijkt erop dat Apple zijn grootste aankondiging – die van de iPhone 6 – medio september zal doen. Volgens 9toMac heeft het bedrijf in die maand een voorlopige datum geprikt voor een keynote waarbij het nieuwe vlaggenschip en de laatste details met betrekking tot iOS 8 uit de doeken worden gedaan. 9to5Mac baseert zich op bronnen die door Apple zijn gebrieft. De onthulling zou gepland staan voor de tweede of derde week van september, wat overeenkomt met eerdere geruchten over een presentatie van het toestel. Momenteel zou Apple de laatste hand aan iOS 8 leggen, de nieuwe versie van het besturingssysteem dat ook voor de iPhone 4S, 5, 5S en 5C beschikbaar wordt. Tijdens de keynote in september wordt naar verluidt het 4,7 inch-model van de iPhone 6 gepresenteerd, maar of dat ook geldt voor de 5,5 inch-versie is nog niet bekend.

‘Instagram lekt per ongeluk Snapchat-concurrent Bolt’

instagram boltInstagram brengt mogelijk op korte termijn een Snapchat-concurrent uit in de vorm van Bolt. Een Instagram-gebruiker kreeg per abuis een link te zien om Bolt te downloaden. De beschrijving bij de downloadlink, die slechts een minuut of 15 zichtbaar was, verwijst naar Bolt als een ‘one tap photo messaging’-dienst. Daarmee is het aannemelijk dat de app wat wegheeft van diensten als Snapchat en Taptalk. De link zelf leidde overigens nergens naar, maar is wel al door diverse gebruikers gezien. Facebook, dat sinds 2012 eigenaar is van Instagram, test regelmatig in het geheim nieuwe features voor zijn iOS- en Android-apps, alvorens deze worden uitgerold. In het verleden zijn al eerder nieuwe diensten, zoals Slingshot, per abuis uitgelekt.

iPhones dragen bij aan prima kwartaalcijfers voor Apple

apple kwartaalcijfersDe iPhone doet goede zaken voor Apple: het bedrijf verkocht de laatste drie maanden 35,2 miljoen iPhones. Ook Macs werden prima verkocht: 4,4 miljoen keer, maar de verkoop van iPads en iPods daalde. In totaal noteerde Apple 7,7 miljard dollar winst, zo valt in de Apple kwartaalcijfers te lezen. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht Apple 12 procent meer iPhones en 17,6 procent meer Macs. De verkoopcijfers van de iPad vielen iets tegen. Vorig jaar rond deze tijd verkocht Apple er 14,6 miljoen van. Tim Cook maakt zich daar overigens niet druk om: “De iPad verkopen hebben onze verwachtingen gehaald”, zei hij. “Ook al hebben ze jullie verwachtingen misschien niet gehaald.”

Nieuw Apple-patent beschrijft smartwatch genaamd iTime

itimeDe aanwijzingen dat Apple werkt aan een eigen smartwatch worden steeds sterker. Een nieuw patent, dat vandaag door het Amerikaanse octrooibureau werd gepubliceerd, beschrijft de iTime, een slim elektronisch apparaat dat om de pols gedragen kan worden. Het patent werd ingediend in 2011 en beschrijft een apparaat dat wat weg heeft van de Pebble smartwatch. De iTime zou namelijk via bluetooth te koppelen zijn met een iPhone of iPad, waarna het notificaties kan tonen die betrekking hebben op inkomende telefoongesprekken, sms’jes en andere berichten. Berichten zouden kunnen worden opgevolgd via de iPhone of iPad, maar ook middels het scherm van de iTime. Dankzij de ingebouwde hardware zou het apparaat ook autonoom kunnen werken, zo blijkt uit het patent. De iTime zou onder andere over een display, sensoren en een speaker beschikken.

‘Apple introduceert deze herfst mobiel betalen’

Mobiel betalen met de iPhoneApple wil groots uitpakken met mobiel betalen en zou de functie al met de komst van de iPhone 6 willen introduceren. Het bedrijf is al een tijd bezig om een ‘wallet’-dienst op te zetten, maar nu lijkt de release er dan toch te komen. Dat meldt althans The Information. Met een betaaldienst van Apple zou het voor gebruikers mogelijk moeten worden om met hun iPhone te betalen. De afgelopen tijd zou Apple veel gesproken hebben met bedrijven topmensen in de betaal-industrie. The Information verwacht dat we al iets van de wallet-dienst kunnen gaan zien als de iPhone 6 wordt uitgebracht. Dat is waarschijnlijk in september.

Lees ook:

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's