Datingapp Tinder toont binnenkort advertenties
Rutger Otto

Nu kun je nog dates aan de haak slaan in een schone app, maar Tinder flirt met advertenties die binnenkort in de app te zien zullen zijn. De reclame moet gebruikers zo min mogelijk hinderen.

Tinder doet het momenteel zonder verdienmodel, en daar ziet moederbedrijf InterActiveCorp (IAC) met al die gebruikers graag verandering in komen. In welke vorm de advertenties geïntroduceerd zullen worden is nog niet bekend. Wie weet is dat ene mooie meisje stiekem wel een model voor een modebedrijf.

Tinder stond in het verleden al reclames toe zonder er geld voor te vangen. Zo maakte de app in de Verenigde Staten al reclame voor de sitcom The Mindy Project, waarbij nep-profielen van acteurs Mindy Kaling en Chriss Messina tussen de echte profielen verschenen.

Vorige maand wist een woordvoerder van Tinder nog tegenover iPhoned te vertellen dat 1,7 miljoen Nederlanders van de app gebruikmaken om nieuwe dates te vinden. Dat waren er in januari nog ‘slechts’ 1,2 miljoen.

Tinder downloaden

De populaire Tinder app helpt mensen bij het vinden van hun wederhelft. Je linkt de app aan Facebook en vervolgens krijg je foto’s van anderen te zien. Als je elkaars foto met een hartje beloont, kom je samen in een chat terecht. Drukt één van de twee op een kruisje, dan is er geen match. Van te voren kun je aangeven welk geslacht je wil zoeken en wat de zoekradius is van je omgeving. Ook kun je gemeenschappelijke interesses raadplegen en profielen en foto’s zien. Bij een match kun je in een chatgesprek met elkaar afspreken. Wie weet woont de ware liefde wel bij jou in de buurt.

Tinder is gratis te downloaden voor iOS. Daarvoor is 9,9 MB vrije opslagruimte vereist.

Tinder

Tinder Inc.

4 (49 reviews)
Gratis via App Store

Tinder
Tinder
Tinder
Tinder

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.