My Vodafone laat je dataverbruik van afzonderlijke apps checken
Gijs Ettes

Binnenkort kun je in de My Vodafone-app het dataverbruik van afzonderlijke applicaties checken. Dat heeft de provider maandagavond tijdens een uitzending van het televisieprogramma Radar laten weten.

Dataverbruik Vodafone wordt inzichtelijker

 dataverbruik vodafoneMy Vodafone wordt vóór de zomervakantie geüpdatet voor Android en iOS, waarna de app beter inzicht moet geven in het dataverbruik per applicatie. Momenteel kun je in My Vodafone al zien hoeveel MB’s je in totaal hebt verbruikt, maar hoeveel data afzonderlijke applicaties hebben opgesoupeerd is nog niet inzichtelijk.

Sinds iOS 7 is dit overigens wel te checken wanneer je naar ‘Instellingen > Mobiel netwerk’ gaat. Hier vind je ook hoeveel data er is verbruikt in de huidige periode en hoe het zit met je roamingbundels en je verbruik in het buitenland.

Na een stortvloed aan klachten van klanten over hoog datagebruik heeft Vodafone ervoor gekozen om het dataverbruik van afzonderlijke applicaties inzichtelijk te maken in zijn app. Veel klanten klaagden – onder meer bij Radar – over onverklaarbaar hoge kosten voor mobiel internet. Vodafone kon geen antwoord geven op de vraag waardoor dit werd veroorzaakt, maar komt met een nieuwe app zijn klanten tegemoet.

Concurrenten KPN, T-Mobile en BEN zeggen nog geen plannen te hebben om het dataverbruik van afzonderlijke apps inzichtelijk te maken.

Het laatste nieuws over Vodafone

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.