iPhone 5S dataverbruik het hoogst van alle smartphones
Roel van Hout

Ben jij de gelukkige eigenaar van een iPhone 5S? Dan is het misschien goed om te weten dat het iPhone 5S dataverbruik het hoogst is van álle smartphones.

Dat blijkt althans uit een nieuw rapport van onderzoeksbureau JDSU. Zowel in ontwikkelde als opkomende markten is het iPhone 5S dataverbruik het hoogst: ruim 20 procent meer dan de iPhone 5.

Daarnaast werd het dataverbruik van de iPhone 5S naast dat van de iPhone 3G gehouden. Daar werden we wel een beetje stil van: het iPhone 5S dataverbruik is 684 procent hoger dan dat van de iPhone 3G. Natuurlijk zijn mobiele datanetwerken tot veel meer in staat, maar dat er binnen enkele jaren zulke sprongen zouden worden gemaakt in wat we onderweg op onze smartphones gewend zijn te doen, hadden we niet verwacht.

iPhone 5S dataverbruik

iPhone 5S dataverbruik veel hoger dan dat van iPhone 5C

Gek genoeg verbruiken iPhone 5C bezitters gemiddeld veel minder data dan iPhone 5S bezitters. Natuurlijk is de iPhone 5C een minder krachtig apparaat, wat minder uitnodigt tot langer gebruik, en bevat hij geen M7-processor, waardoor er niet constant locatie-data hoeven worden geüpload en gedownload, maar evengoed kun je er wel mee gebruik maken van 4G. Opvallend is daarom dat de iPhone 5C qua dataverbruik precies tussen de iPhone 4S en iPhone 5 inzit, terwijl de iPhone 5 lang niet overal al op 4G werkte.

Verder stelde de JSDU nog vast dat per nieuw model iPhone het dataverbruik tussen de 20 en 40 procent stijgt. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je een nieuwe iPhone gaat aanschaffen, want een ruime databundel is in dat geval geen overbodige luxe.

Benieuwd naar de beste iPhone 5S aanbiedingen? Zie hieronder!

[ad-block id=12 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.