Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Danny Boyle en Leonardo DiCaprio gevraagd voor Steve Jobs-film’

Gijs Ettes
22 april 2014, 12:35
1 min leestijd
‘Danny Boyle en Leonardo DiCaprio gevraagd voor Steve Jobs-film’

Hoewel de productie nog niet is gestart, gaan er al langer geruchten over een nieuwe Steve Jobs-film gebaseerd op de biografie die Walter Isaacson schreef over de markante Apple-oprichter. Aanvankelijk werd gedacht dat de hoofdrol in de film was weggelegd voor Batman-ster Christian Bale, maar naar nu blijkt is Leonardo DiCaprio misschien wel degene die de rol van Jobs vertolkt.

Lees verder na de advertentie.

Vorige week haakte David Fincher af als regisseur voor het project en volgens de laatste berichten vanuit Hollywood blijkt dat mogelijk Danny Boyle en Leonardo DiCaprio de handen ineenslaan voor de productie van de Steve Jobs-film. Boyle en DiCaprio werkten in 2000 al eens samen voor de film The Beach, die eerstgenoemde regisseerde.

De reden dat David Fincher zich niet aan de film waagt, is omdat hij naar verluidt vooraf al 10 miljoen dollar wilde ontvangen. Ook zou hij het project alleen aannemen als Christian Bale de hoofdrol speelt.

jOBS: de Steve Jobs-film uit 2013

Eind 2013 verscheen overigens ook al een film over het leven van Steve Jobs, genaamd jOBS. Die film, waarin de hoofdrol was weggelegd voor Ashton Kutcher, werd echter matig beoordeeld, wat vooral te wijten was aan het oppervlakkige verhaal en het matige acteerwerk.

Daarnaast werd er weinig aandacht besteed aan belangrijke onderdelen uit het leven van Jobs. Het is te hopen dat de volgende Steve Jobs-film dichter bij de ware gebeurtenissen blijft en ons kan verrassen met een overtuigend plot en dito acteerprestaties.

Lees meer over Steve Jobs

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's