‘Snapchat haalt Twitter in met aantal dagelijkse gebruikers’

Rutger Otto
2 juni 2016, 17:35
1 min leestijd
‘Snapchat haalt Twitter in met aantal dagelijkse gebruikers’

Er zijn op dit moment 150 miljoen dagelijkse Snapchat-gebruikers. Dat is een stuk meer dan Twitter nu heeft.

Lees verder na de advertentie.

Dagelijkse Snapchat-gebruikers

Het gaat Snapchat nog steeds voor de wind. Volgens ingewijden van Bloomberg heeft de app op dit moment 150 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat waren er, volgens de laatste officiële cijfers van Snapchat, in december van 2015 nog 110 miljoen. Dat betekent dat er in krap een halfjaar maar liefst 40 miljoen dagelijkse gebruikers zijn bijgekomen.

Met dit aantal heeft Snapchat ook Twitter ingehaald. Die dienst zou op dit moment bijna 140 miljoen gebruikers hebben die dagelijks actief zijn. Maandelijks komen er 310 miljoen mensen op Twitter, maar daarvan is 44 procent elke dag actief. Daarmee kom je uit op ruim 136 miljoen dagelijkse gebruikers.

dagelijkse snapchat-gebruikers

Nieuwe gebruikers

Waar Twitter de laatste tijd worstelt om nieuwe gebruikers te trekken, gaat het met Snapchat uitstekend. De app, waarmee je foto’s, tekstberichten en korte filmpjes naar vrienden en volgers kunt sturen, doet het vooral goed onder jongeren.

Snapchat en Twitter wilden overigens niet op de genoemde aantallen reageren. Wel had Twitter-ceo Jack Dorsey woensdag tijdens Recode’s conferentie lovende woorden over voor Snapchat. Hij noemde chatten op Snapchat ‘erg modern’, terwijl Dorsey toegaf dat Twitter bij tijd en wijlen nogal verwarrend en vervreemdend is. Dat is iets waar de dienst aan moet en wil werken, gaf hij toe.

Vernieuwingen op Snapchat

Snapchat heeft de laatste tijd slimme vernieuwingen toegevoegd om te zorgen dat gebruikers blijven terugkeren. Zo zijn er streaks die je opbouwt door elke dag iets naar elkaar te sturen. Mis je een dag, dan begint de streak weer bij nul. Daarnaast zijn er elke dag nieuwe selfiemaskers zodat de fotofunctie fris en leuk blijft.

Lees meer over Snapchat

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen