Dagblad ‘Spits’ verrijkt de krant met online content
Redactie

Steeds meer mobiele applicaties zorgen er tegenwoordig voor dat grenzen tussen het web en de realiteit vervagen. Enkele voorbeelden van dit soort applicaties zijn Layar, Google’s Goggles en Kooaba Paperboy. De laatstgenoemde applicatie kan sinds kort gebruikt worden in combinatie met het gratis dagblad ‘Spits’. Hierdoor is het mogelijk om content-gerelateerde websites, video’s en foto’s te bekijken op je iPhone of iPod Touch.

Kooaba Paperboy

Kooaba Paperboy is een applicatie die pagina’s van tijdschriften en kranten kan linken aan online content. Om deze online content te bekijken, hoef je alleen maar een foto te maken van de pagina die je leest. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een reportage bekijken die bij een nieuwsartikel hoort.

Dagblad ‘Spits’ heeft op verschillende plaatsen een blokje met ‘Spits Mobile’ afgedrukt in de krant. Deze pagina’s zijn gelinkt aan online content, en dus kan je deze pagina’s fotograferen met Kooaba Paperboy als je de inhoud van de pagina interessant vindt. Hierdoor kan je nog langer van de gratis krant genieten tijdens een saaie trein- of metroreis.

Content delen

Via Kooaba Kan je je opgezochte content met één druk op de knop delen met je vrienden. Spits levert zelfs de hele pagina uit de krant erbij, zodat je vrienden ook het originele artikel kunnen lezen. Twitter- en Facebook-gebruikers delen elke dag miljoenen artikelen van websites, en dus heeft deze functie van Kooaba veel potentie.

Wil je Kooaba zelf een keer proberen? Maandag liggen er weer gratis Spits-kranten op verschillende stations in Nederland. Zorg er wel even voor dat je de gratis applicatie hebt geïnstalleerd.

Shortcut - Photo Notes

Shortcut Media AG

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.