Dag van Toegankelijkheid: Help ons iPhoned toegankelijker te maken

Lars Paijmans
17 mei 2018, 13:07
1 min leestijd
Dag van Toegankelijkheid: Help ons iPhoned toegankelijker te maken

Het is vandaag de Dag van de Toegankelijkheid (Global Accessibility Awareness Day), en daarom zijn we erg benieuwd naar hoe wij iPhoned kunnen verbeteren om het de beste Apple-website voor iedereen te maken.

Dag van Toegankelijkheid 2018

De hele maand mei staan we uitgebreid stil bij het thema toegankelijkheid. We leggen uit hoe Apples producten mensen met een beperking helpen, en welke accessoires en apps hier aan bijdragen. Ook de rest van de maand verschijnen er nog meerdere artikelen op iPhoned die dit belangrijke onderdeel van hedendaagse techniek verder uitlichten.

Lees de artikelen uit onze Themamaand

Vandaag staat Apple zelf ook stil bij deze dag met de Today At Apple-workshops. Het bedrijf organiseert ook in Nederland verschillende workshops in de Apple Store, die je een handje helpen om bijvoorbeeld Apple-apparaten beter te gebruiken met een visuele beperking. Voor een compleet schema van alle workshops in Nederland kun je terecht op de Today at Apple-website.

Dag van Toegankelijkheid

Hoe kunnen we iPhoned verbeteren?

Naast kijken naar Apple en andere bedrijven is dat ook een mooi moment om eens een kritische blik op iPhoned te werpen. Daarom zijn we erg benieuwd naar manieren waarop wij onze website en app toegankelijker kunnen maken.

Denk hierbij aan een voice over-functie, of bepaalde designkeuzes die voor mensen met een beperking voor veel overlast zorgen. Iedere suggestie is welkom. Na vandaag zullen we al jullie tips verzamelen en meenemen in toekomstige updates van de website en app.

Je kunt een suggestie achterlaten in een reactie onder dit artikel, of bereik ons rechtstreeks door een mailtje te sturen naar redactie@bigspark.com. Alvast hartelijk dank voor de tijd en moeite, hopelijk levert het nieuwe inzichten op, waarmee we onze website voor meer mensen geschikt kunnen maken!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen