Cydia Store: Eerste indruk [Jailbreak]

Zojuist heeft Jey Freeman (aka Saurik) de Cydia Store gelanceerd. In dit alternatief voor de App Store kun je applicaties aanschaffen van ontwikkelaars die ze aanbieden via het jailbreak-circuit. Nu is er nog maar één applicatie te downloaden in de Cydia Store, maar dit aantal zal snel groeien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Binnenkort zullen de betaalde applicaties die in Cydia staan verhuizen naar de Cydia Store, zodat de consument sneller een applicatie kan kopen, zonder eerst door een heel proces van serials en code’s te gaan die je bij de ontwikkelaar moet kopen. Het enige wat je in de Cydia Store nodig hebt om een applicatie te kopen is een Google of FaceBook account, en een Amazon account om te kunnen betalen (meer diensten volgen!).

Omdat de Cydia Store volledig los staat van Apple, en er dus geen controle is op de applicaties die erin komen te staan, kan het zijn dat makers van applicaties die eerder geweigerd zijn in de App Store, nu hun applicaties in de Cydia Store gaan zetten. Hierbij kun je denken aan navigatie software, en applicaties waarmee je met je iPhone video’s op kan nemen.

Een applicatie kopen in Cydia

Inmiddels is er dus één betaalde applicatie beschikbaar in Cydia. Deze applicatie heet Cyntact en is gemaakt door saurik zelf, de applicatie kost 1 euro. In de volgende screenshots zie je hoe het kopen van een applicatie in zijn werk gaat.

1.  <br />2.   <br />3.  <br /> 4.  <br />

5. <br /> 6.  <br /> 7.  <br /> 8.  <br />

1. Alle betaalde applicaties zijn met blauw aangegeven

2. Cyntact de eerste betaalde applicatie

3. Hier kies je of je je Google of FaceBook account wilt gebruiken

4. Inloggen op je Google account

5. Het account (Google of FaceBook) linken met je iPhone

6. ”Wil je echt betalen?”

7. ”Wil je echt betalen?”

8. Betalingsgegevens van Amazon invullen, en vervolgens downloaden!

 

 

 

 

  

[screens volgen]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.