Cydia-blokkade in Apple Stores
Redactie

Apple heeft liever niet dat iOS-gebruikers hun toestel jailbreaken. Dit proberen ze tegen te gaan met updates voor het besturingssysteem, maar eigenlijk kunnen ze gebruikers verder niet tegenhouden. In de Apple Stores heeft het bedrijf echter een Cydia-blokkade in hun netwerk gebouwd. Als je verbonden bent met het gratis netwerk van de Apple Stores, kan je dus niet gebruik maken van Cydia.

Apple.com

Iedereen die toch Cydia probeert te laden in de Apple Stores, zal de website van Apple op het scherm te zien krijgen. Cydia werkt namelijk voornamelijk met ‘webviews’, en dus heeft Apple het adres van deze speciale pagina’s kunnen achterhalen. Met een simpele doorverwijzing heeft Apple het dus mogelijk gemaakt om Cydia onbruikbaar te maken voor de gebruikers die verbonden zijn met hun gratis netwerk.

In de winkels van Nederlandse Apple-resellers is het nog wel mogelijk om Cydia te gebruiken via hun netwerk. De kans is groot dat dit in de toekomst gaat veranderen, want misschien stelt Apple de simpele handelingen voor de blokkade wel kant-en-klaar beschikbaar aan al hun resellers.

Via iPhoneDownloadBlog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.