De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Onderzoek: ‘Veel Nederlanders twijfelen over gebruik van corona-app’

Dilara Isik
10 juni 2020, 15:03
2 min leestijd
Onderzoek: ‘Veel Nederlanders twijfelen over gebruik van corona-app’

Nederlanders hebben veel twijfels over het gebruik van een corona-app, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Slechts eenderde zou een corona-trackingapp zeker installeren.

Lees verder na de advertentie.

Veel twijfelaars over het gebruik van een corona-app

Dat blijkt uit een onderzoek waar onderzoekers van de Universiteit Maastricht, Vrije Universiteit Amsterdam, TU Delft en het RIVM aan mee hebben gewerkt. Eenderde van de ondervraagden zien zo’n app als een goede manier om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Een net zo groot percentage van de ondervraagden denkt juist dat zo’n applicatie niet gaat werken. Ze zijn het er dan ook niet mee eens dat de overheid plannen heeft om een app te introduceren. De rest van de groep is nog in dubio. Deze mensen hebben meer informatie nodig over de voorwaarden die de app mogelijk gaat stellen.

corona app umc utrecht

De overheid wil minimaal 60 procent van de mensen in Nederland met de applicatie kunnen bereiken. Het zal dan ook op de laatste groep aankomen of de app zijn gewenste effect zal hebben. Als te weinig mensen de applicatie gebruiken, kan namelijk niet goed worden getraceerd wie er in aanraking is geweest met een coronapatiënt.

Volgens de poll over het gebruik van een corona-app zijn de lezers van iPhoned ook verdeeld. De meerderheid zegt een app niet te gaan gebruiken, terwijl een iets kleinere groep aangeeft dit wel te gaan doen. Slechts een paar lezers twijfelen nog.

Corona-traceer-app voor contactonderzoek

Na een niet geheel vlekkeloos verlopen ontwikkelproces kunnen alle Nederlanders vanaf 1 september 2020 aan de slag met CoronaMelder, de Nederlandse corona-app. De applicatie is vanaf 17 augustus al te downloaden, maar de traceerfunctie werkt pas vanaf 1 september 2020. Wil je weten hoe de app werkt, hoe het zit met privacy en wat Apple en Google met CoronaMelder te maken hebben? Check dan onderstaande video:

CoronaMelder: Privacy, de werking en 5 andere vragen beantwoord
Bron: RTL Nieuws
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu