CoronaMelder-app nu te downloaden: vanaf 1 september landelijk actief

Lars Paijmans
17 augustus 2020, 8:16
2 min leestijd
CoronaMelder-app nu te downloaden: vanaf 1 september landelijk actief

Vanaf nu is de CoronaMelder-app te downloaden in Nederland en actief in de regio’s Drenthe en Overijssel. De rest van Nederland moet tot 1 september wachten, maar je kunt de corona-app wel alvast downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse corona-app nu te downloaden

De CoronaMelder-app is de app van de Nederlandse overheid die je gaat waarschuwen als je mogelijk in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus.

Om te zorgen dat de app op 1 september goed werkt, zijn Drenthe en Overijssel iets eerder aan de beurt. Daar kunnen gebruikers van de app die een melding krijgen zich nu melden bij hun lokale GGD. De app werkt nu ook in een groot deel van Gelderland.

corona-app downloaden

De Nederlandse corona-app maakt gebruik van het softwareplatform dat Apple en Google samen hebben ontwikkeld. Deze maakt het mogelijk om via bluetooth een anonieme lijst van personen bij te houden.

Blijkt later een van deze personen besmet te zijn, dan kun je een melding ontvangen. Ben je zelf besmet met het virus? Dan kun je via de app een melding sturen naar de personen die jou op deze anonieme lijst hebben staan.

Daarnaast blijft de app op de achtergrond actief, terwijl dergelijke apps normaal gesproken op je iPhone stil worden gezet als je ze een tijdje niet gebruikt. In dit geval zou dat de werking van de app ernstig in de weg zitten, dus maken Apple en Google hier een uitzondering voor.

corona-app downloaden

Duidelijke informatie over privacy

Zodra je de app installeert, vertelt de app in een aantal schermen precies hoe hij werkt en wat voor gegevens er worden verzameld. Hiervoor moet je steeds toestemming geven, zodat je weet waarmee je akkoord gaat. Bovenop deze uitleg van de app zelf, verschijnt er ook nog een melding van Apple in beeld die uitlegt waar je mee akkoord gaat.

Je kunt CoronaMelder downloaden op zowel iOS als Android, met minimaal iOS 13.5 en Android 6.0. Zoals gezegd heeft het grootste deel van Nederland er nu nog niks aan, de app wordt op 1 september automatisch geactiveerd in de rest van het land.

Alles wat je moet weten over CoronaMelder

Heb je vragen of wil je meer weten over deze app? In onderstaande video geven we antwoord op de meestgestelde vragen. Van privacy tot hoe de app precies in zijn werk gaat.

CoronaMelder: Privacy, de werking en 5 andere vragen beantwoord

CoronaMelder

Rijksoverheid

Gratis via App Store
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen