Corning kondigt bacterievrij glas voor smartphones aan
Roel van Hout

Een iPhone gebruikt men op alle denkbare plekken, waardoor het apparaat best vies kan worden. Corning gaat de strijd met vuil aan dankzij bacterievrij glas voor smartphones.

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar je iPhone is – net als bijvoorbeeld je toetsenbord of deurklinken in huis – een broeinest van bacteriën. Je loopt er buiten mee rond, maar gebruikt ‘m vervolgens ook binnenshuis – en waarschijnlijk zonder hem eerst schoon te vegen, al was het maar omdat iPhones niet goed tegen water kunnen.

Corning, de fabrikant van het Gorilla Glass waar vrijwel alle smartphones – waaronder de iPhone – gebruik van maken, kondigt nu echter een nieuw soort glasplaat aan: bacterievrij glas voor telefoons.

Bacterievrij glas beïnvloedt werking van touchscreen niet

Een hooggeplaatst medewerker van Corning laat weten dat het zogenoemde ‘Antimicrobial Gorilla Glass’ voorkomt dat er algen, schimmel, meeldauw, paddestoelen en bacteriën op je smartphone zullen kunnen ontstaan. Natuurlijk zullen er nooit plotseling champignons uit je iPhone groeien, maar het gaat erom te voorkomen dat er een klimaat ontstaat waarin het zou kunnen.

Bij Corning zijn ze uit alle macht bezig de concurrentie voor te blijven: verleden week kondigde het bedrijf ook al een bol staande glasplaat aan. Naar verluidt is Apple bezig met de ontwikkeling van saffier als beschermende laag voor toekomstige iPhones: het bedrijf maakt er immers op de homeknop van de iPhone 5S al gebruik van.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.