Cook: ‘Vingerafdrukscanner bedoeld voor mobiele betalingen’
Roel van Hout

Volgens Tim Cook is de iPhone 5S vingerafdrukscanner van meet af aan bedoeld om mobiele betalingen mee te doen.

Dat zei de Apple CEO tijdens de presentatie van de Apple kwartaalcijfers. Volgens Cook is zijn bedrijf zeer geïnteresseerd in mobiele betalingen en is het een van de redenen voor het ontwerpen van de vingerafdrukscanner.

Cook wilde verder niet op details ingaan, maar laat er op deze manier geen twijfel over bestaan dat Apple de mobiele betalingen-markt zal gaan betreden. “Het is duidelijk dat er een hoop mogelijkheden zijn”, stelde Cook, waarbij hij verwees naar het feit dat er al enorm veel aankopen via iPhones en iPads worden gedaan. De inzet van de vingerafdrukscanner daarbij zou alleen maar logisch zijn.

Vingerafdrukscanner is al te gebruiken in App Store

Op dit moment is het al mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken wanneer je een aankoop in de App Store of iTunes Store doet via je iPhone 5S; je hoeft dan je wachtwoord niet in te voeren. Maar aangezien je in de App Store gemakkelijk aankopen kunt doen met je creditcard, is het voor Apple niet zo’n hele grote stap om dit uit te breiden naar andere winkels.

Verder merkte Cook nog op dat de vingerafdrukscanner niet enkel voor ontgrendeling van de telefoon en mobiele betalingen bedoeld is. Wat hij precies bedoelt is niet duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat Apple de komende jaren nog veel meer voor ons in petto heeft.

→ Geïnteresseerd geraakt in de iPhone 5S? Kijk dan hieronder voor de beste aanbiedingen!

[ad-block id=12 style=narrow]
<!-no-adsense–>

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.