Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tim Cook: ‘We verbeteren de iCloud beveiliging’

Rutger Otto
5 september 2014, 8:54
2 min leestijd
Tim Cook: ‘We verbeteren de iCloud beveiliging’

De iCloud beveiliging wordt verbeterd met notificaties en tweestaps-verificatie na het uitlekken van naaktfoto’s van beroemdheden.

Lees verder na de advertentie.

Apple CEO Tim Cook heeft gezegd dat het bedrijf stappen onderneemt om de veiligheid van iCloud beter te garanderen. Dat meldt The Wall Street Journal. “Als ik terugkijk op dit vreselijke scenario en kijk wat we beter hadden kunnen doen, kom ik uit op het attenderen van mensen”, zegt Cook. “We moeten mensen bewuster maken, het zit niet in de techniek.”

Notificaties

icloud beveiliging

Om een extra laag in de iCloud beveiliging aan te brengen, zal Apple beginnen met het uitsturen van notificaties en e-mails wanneer iemand de iCloud data probeert te ‘herstellen’ op een ander apparaat. In de e-mail staat wat je moet doen om de indringer zijn toegang te ontzeggen. Daarnaast kun je snel gevoelige data van de iCloud verwijderen.

Tweestaps-verificatie

Tim Cook zegt dat Apple het goed doet op het gebied van beveiliging. Hij wijst daarvoor naar Touch ID en iClouds tweestaps-verificatie, die je kunt instellen om je account beter te beveiligen. Volgens Cook wordt de tweestaps-verificatie binnenkort uitgebreid, om bijvoorbeeld ook in te schakelen bij back-ups of foto’s. Ook gaat Apple gebruikers beter op de hoogste stellen van de beveiliging.

Naaktfoto’s

Afgelopen week doken er tientallen naaktfoto’s op van beroemdheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton, die afkomstig waren van iCloud-accounts. Apple gaf aan dat de iCloud beveiliging niet was gekraakt, maar dat het gerichte aanvallen waren van mensen die de gebruikersnamen, wachtwoorden en antwoorden op beveiligingsvragen in handen hadden. Het bedrijf uit Cupertino helpt de politie om de daders te pakken. “We doen er alles aan om onze klanten te beschermen”, zei Cook. “Wij zijn hier net zo boos over als zij, misschien nog wel bozer.”

Lees meer iCloud nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu