De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Zo werkt contactloos betalen met de Apple Watch

Rutger Otto
9 maart 2015, 15:39
2 min leestijd
Zo werkt contactloos betalen met de Apple Watch

Ook mensen met een oudere iPhone kunnen straks contactloos betalen dankzij de Apple Watch. Vanaf de iPhone 5 en nieuwere modellen is er ondersteuning voor Apple Pay.

Lees verder na de advertentie.

Contactloos betalen met Apple Watch

Dat heeft hoofd van Apple Pay Eddy Cue bekendgemaakt tijdens een basketbalwedstrijd in de Oracle Arena in Oakland, Californië. Aanleiding voor die informatie was dat het stadion Apple Pay-betalingen gaat ondersteunen. Tijdens de aankondiging maakte Eddy Cue meer bekend over hoe draadloos betalen met de Apple Watch gaat werken.

Apple heeft gezegd dat Apple Pay zou werken met de iPhone 5, iPhone 5C en de iPhone 5S (naast de nieuwste toestellen), maar maakte niet bekend hoe dat zou werken. Om gebruik te maken van Apple Pay is namelijk een NFC-chip nodig, die alleen in de iPhone 6 en 6 Plus zit. En in de Apple Watch, waarmee je eveneens draadloos kan betalen.

apple watch productie

Gemakkelijk afrekenen

De Apple Watch is te koppelen aan de iPhone 5 of nieuwer. Elke keer dat de smartwatch om je pols gaat, moet je hem ontgrendelen via de gekoppelde iPhone. Dat kan door middel van een pincode of Touch ID. Zolang de Watch draagt, hoef je vervolgens niet opnieuw te ontgrendelen als je bijvoorbeeld iets wil betalen via Apple Pay. Dat houdt afrekenen snel en simpel en je hoeft je iPhone niet eens uit je zak te halen.

Apple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland, al wordt het betaalplatform hier nog voor het eind van dit jaar verwacht. Met Apple Pay is het voor gebruikers mogelijk om draadloos te betalen. Zowel de Apple Watch of iPhone als de betaalterminal moet dan wel NFC ondersteunen. Door het toestel simpelweg tegen de terminal aan te houden, kan de betaling worden voltooid. Omdat er steeds een unieke code voor elke keer dat je afrekent wordt gegenereerd, blijft het veilig en kunnen anderen geen geld onderscheppen. Je creditcardgegevens blijven alleen voor jou zichtbaar.

Apple Watch event

Vanavond (9 maart) vanaf 18.00 uur maakt Apple meer over de smartwatch bekend tijdens het Spring Forward-event. Wellicht gaat het bedrijf van Tim Cook dan ook dieper in op ontwikkelingen en uitbreidingen van Apple Pay in andere landen en hoe het platform met Apple Watch werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu