De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple komt met nieuw wachtsysteem voor de Genius Bar

Rutger Otto
24 februari 2015, 19:08
2 min leestijd
Apple komt met nieuw wachtsysteem voor de Genius Bar

De Genius Bar gaat in de toekomst mensen helpen op volgorde van prioriteit, waardoor mensen met kleine problemen langer moeten wachten dan mensen die noodhulp nodig hebben.

Lees verder na de advertentie.

Concierge

Apple noemt dit de ‘Concierge’-service, zo schrijft 9To5Mac. Als je momenteel problemen hebt met een Apple-apparaat en je gaat naar de Apple Store, dan leg je het probleem voor aan een willekeurige medewerker en spreek je een tijdstip af om terug te komen. Het nieuwe inloopsysteem werkt anders.

Bij het Concierge-programma kun je nog steeds gewoon binnenlopen, waarna een Apple-medewerker je probleem in een nieuwe iPad-app zet. Met behulp van een algoritme wordt dan bepaald hoe lang je moet wachten, gebaseerd op prioriteiten van andere klanten. Zo zal een gebarsten scherm sneller aan de beurt zijn dan een kleiner probleem met iCloud.

apple store genius

Vervolgens krijg je een drietal sms’jes van Apple. In het eerste bericht wordt je afspraak voor de Genius Bar bevestigd met de wachttijd. In die tijd kun je bijvoorbeeld even de stad in, want je krijgt vanzelf een nieuwe sms die je vertelt dat je terug moet naar de Apple Store voor de afspraak. Het laatste berichtje meldt dat de technisch medewerker klaar is om te helpen en waar degene in de winkel te vinden is.

Idee van Angela Ahrendts

Volgens verschillende Apple-medewerkers is het Concierge-programma de grootste verandering in de Apple Store van de afgelopen jaren. De verandering wordt doorgevoerd door Angela Ahrendts, Apples directeur van Apple Stores die vorig jaar werd aangesteld. Het is niet de eerste verandering die zij maakt: eerder zorgde ze voor nieuwe uniforms, hielp ze bij de uitbreiding van Apple in China en is nauw betrokken bij de uitrol en presentatie van de Apple Watch.

Het Concierge-programma treedt vanaf de week van 9 maart in werking. Afspraken die online gemaakt zijn, blijven gewoon staan.

Lees meer over Apple

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu