Concept: Zo kan watchOS 6 de Activiteit-app, wijzerplaten en meer verbeteren

Lars Paijmans
29 april 2019, 8:58
2 min leestijd
Concept: Zo kan watchOS 6 de Activiteit-app, wijzerplaten en meer verbeteren

Er is inmiddels al veel informatie gelekt over iOS 13 en macOS 10.15, maar watchOS 6 blijft voorlopig nog het meest geheimzinnig. Dit nieuwe concept stemt ons hoopvol.

Slim watchOS 6-concept toont nieuwe functies

Het watchOS 6-concept dat je in dit artikel ziet is ontworpen door Jake Sworski. Hij heeft goed gekeken naar de functies die nu al deel uitmaken van de Apple Watch-software en bouwt daar vervolgens op voort met nieuwe functies.

Concept watchOS 6

Eén van de slimste is de optie voor automatisch wisselende wijzerplaten. Op basis van de tijd of locatie kan het horloge zelfstandig een bijpassende wijzerplaat kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens werkuren een watchface hebben met informatie over je volgende afspraak en emails, maar wisselt het gezicht van het horloge naar een simpel uiterlijk met alleen de weersverwachting als je weer thuis bent.

Ook gaat Sworski een stuk verder met de Activiteiten-app. Naast de drie ringen voor staan, bewegen en actief bewegen, stelt de ontwerper nieuwe ringen voor om ook dagelijks aan je ademhaling, slaap en afstand te denken die je aflegt.

Concept watchOS 6

Ambitieuze nieuwe verbeteringen

Hij heeft zelfs een compleet nieuwe ‘Body-app’ gemaakt die op basis van de sensoren in de Watch jouw gewicht en BMI in de gaten houdt. De bijbehorende Nutrition-app maakt het mogelijk om calorieën te registreren.

Tot slot bouwt de ontwerper de bestaande Apple-apps zoals Notities en Mail verder uit, zodat de Apple Watch nog onafhankelijker wordt van de iPhone waaraan deze gekoppeld is. Al deze verbeteringen zijn best ingrijpend, dus vragen we het ons af hoe groot de kans is dat Apple daadwerkelijk dit soort verbeteringen doorvoert met watchOS 6. Bekijk ook het volledige concept van Sworski.

We zullen dit allemaal te weten komen op 3 juni. Dan organiseert Apple de jaarlijkse WWDC-Keynote en trapt het tegelijk zijn ontwikkelaarsconferentie af. Daar zullen we naast watchOS 6 ook alles te weten komen over iOS 13, macOS 10.15 en tvOS 10.

Lees ook: 7 aanwijzingen dat iOS 13 de update wordt die de iPad nodig heeft

Bron: Jake Sworski
Categorie: Apple
Spotlight: watchOS 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's