Dit concept toont hoe een MacBook Touch eruit zou zien

Rutger Otto
23 december 2017, 13:43
2 min leestijd

Apple zal nooit een Mac met touchscreen maken, als we de berichten in de afgelopen jaren mogen geloven. Maar enkele ontwerpers zijn toch met het idee aan de haal gegaan en tonen hoe zo’n MacBook eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Touch

De Zwitserse website Handy Abovergleich bedacht hoe het eruit zou zien als het touchscreen niet alleen het stukje boven het toetsenbord zou innemen, zoals de Touch Bar, maar het hele toetsenbord zou vervangen. Dat lijkt in de praktijk niet echt wenselijk, want met fysieke knoppen is typen een stuk fijner, maar het levert wel mooie plaatjes op.

“De focus ligt in ons design duidelijk op het grote scherm en het touchscreen dat het toetsenbord vervangt”, schrijven de ontwerpers. “Het creëert een heel nieuwe en extreem modern ogende MacBook, terwijl hij zijn karakter niet verliest.”

Face ID

Het scherm loopt in het concept door tot in de schermranden van de laptop. De makers spreken hierbij over een 17-inch Super Retina-scherm. Net als op de iPhone X is in het beeldscherm aan de bovenzijde ruimte gelaten voor de camera. Daarmee brengen de designers Face ID naar de MacBook voor gezichtsherkenning en ‘gebarencontrole’.

Het scherm als toetsenbord ziet er vreemd uit, maar heeft volgens de ontwerpers wel een handige toepassingen. Zo is er 3D Touch, net als op de iPhone. Daarnaast zou het scherm van pas komen voor ontwerpers, door het scherm beschikbaar te maken voor Apple Pencil. Het toetsenbord kan dan bijvoorbeeld plaatsmaken voor een leeg canvas.

Ergonomische ramp

Apple zal zo’n MacBook niet gaan maken. Steve Jobs zei ooit al dat je touchscreens niet wil gebruiken. “Het is leuk als demo, maar na een lange tijd wil je arm eraf vallen”, zei hij. “Het werkt niet en het is een ergonomische ramp.” Topontwerper Jony Ive zei vorig jaar nog dat een Mac met touchscreen jaren geleden al was afgeschoten en noemde het idee ‘absurd‘.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen