Concept: Zo kan een Macbook met OLED-balk eruit zien

Rutger Otto
7 juni 2016, 14:45
2 min leestijd
Concept: Zo kan een Macbook met OLED-balk eruit zien

De nieuwe MacBook Pro heeft mogelijk een OLED-balk bovenin het toetsenbord, die de functietoetsen vervangt. Zo zou dat eruit kunnen zien.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro OLED-balk

Als we de geruchten en gelekte foto’s uit het productieproces mogen geloven, krijgt de volgende MacBook Pro een OLED-paneel aan de bovenkant van het toetsenbord. De functietoetsen zouden worden vervangen door een touchscreen, waarbij gebruikers mogelijk zelf een indeling kunnen maken van functies die ze veel gebruiken.

Tot nu toe zagen we al wat foto’s van een vermeende MacBook Pro-behuizing voorbij komen, waarop een gat boven het toetsenbord te zien was. Nu is er ook een eerste conceptafbeelding te zien, gemaakt door een lezer genaamd Cameron van 9to5Mac.

macbook

Scherm zelf invullen

Het plaatje toont hoe stijlvol een OLED-balk boven de toetsen eruit zou kunnen zien. De knoppen die je gewend bent staan er nog steeds op, alleen schakel je ze in door ze aan te raken, niet door ze in te drukken. Handig van zo’n scherm zou zijn dat je zelf de volgorde bepaalt en kiest welke knoppen er wel en niet komen te staan.

In de reacties op 9to5Mac hebben gebruikers overigens meer goede ideeën. Wat als je de hele balk zelf zou kunnen invullen? Het OLED-scherm kan bijvoorbeeld heel goed dienst doen als alternatief Dock, van waaruit je apps opent. Verder is ook de integratie van Siri een welkome aanvulling.

Meer veranderingen

In het conceptplaatje is echter meer gewijzigd. Verwacht wordt dat het toetsenbord meer op dat van de 12-inch MacBook gaat lijken. Dat is vooral te zien aan de nieuwe indeling van de pijltjestoetsen. Het toetsenbord van de nieuwe MacBook is overigens ook een stuk ‘platter’ dan die van de huidige MacBook Pro, waarvan de toetsen meer uitsteken.

Wanneer de nieuwe MacBook Pro wordt uitgebracht, is niet bekend. Volgens geruchten zal Apple volgende week tijdens WWDC geen nieuwe hardware presenteren. Wat we wel van WWDC verwachten, lees je in dit artikel. Dat betekent dat de nieuwe Pro mogelijk pas in september zal uitkomen, als Apple ook de nieuwe iPhone uit de doeken doet.

Lees meer over de MacBook Pro

Bron: 9to5Mac
Categorie: Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen