ComiXology geeft 20 comics gratis weg
Rutger Otto

De grootste comics-app ComiXology deelt boeken uit voor de ‘Summer Reading List’. Elke dag een gratis comic te downloaden tot 14 juni.

comixology kleinComiXology is de grootste dienst voor digitale stripboeken. Je kunt via een iOS-app comics lezen, zelfs op je kleine iPhone scherm. In plaats van een hele pagina in beeld die je steeds moet inzoomen om de lettertjes te kunnen lezen, maak je dan gebruik van het zogeheten Guided View. Hiermee komt steeds één plaatje van de pagina in beeld. Zo bootst ComiXology de beweging van je ogen na.

Cadeautjes na overname van Amazon

Via ComiXology kun je eveneens comics kopen. Voor Amazon was dat vorige maand reden om de dienst over te nemen, gezien comicboeken nog misten in hun aanbod. Twee weken nadat Amazon ComiXology had overgekocht, kwam er een volledig nieuwe app, waarmee je alleen nog comics kan lezen. Daar waren veel gebruikers niet blij mee, want voorheen kon je de boeken gewoon via de app aanschaffen. Dat moet nu via de website van ComiXology, wat omslachtiger werkt.

Hoewel niets erop wijst dat Amazon en ComiXology aankopen via de app weer gaan invoeren, komen ze gebruikers deze maand toch tegemoet. Twintig dagen lang geven ze twintig comics weg: elke dag één. Vandaag is dag drie, al is de pagina momenteel nog niet ververst, dus kun je de tweede gratis comic nog meepakken.

Gratis comics downloaden

Via de website klik je op de Summer Reading List banner, dan zet je het boek in je mandje en voltooi je de ‘aankoop’. Hij verschijnt dan vanzelf in de cloud, zodat je hem op je iPhone of iPad kunt downloaden. Je kunt de gratis stripboeken ook weggeven aan familie of vrienden.

De deal begon maandag met Batman Detective Comics #871. Op dag twee stond het eerste deel van Magnus: Robot Fighter uit de Dynamite-serie klaar. Via de ComiXology Tumblr-pagina kun je bijhouden welke comics al geweest zijn. Welke boeken nog volgen is onbekend. Wil je niets missen, dan kun je je via diezelfde Tumblr-pagina opgeven voor notificaties via de mail als er een nieuwe comic klaarstaat om gratis te downloaden.

comiXology - Comics & Manga

comiXology

Gratis via App Store

comiXology - Comics & Manga
comiXology - Comics & Manga
comiXology - Comics & Manga
comiXology - Comics & Manga

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.