Apple koopt gps-bedrijf Coherent Navigation

Rutger Otto
18 mei 2015, 8:45
1 min leestijd
Apple koopt gps-bedrijf Coherent Navigation

Apple heeft Coherent Navigation gekocht, een bedrijf dat kan helpen om navigatie en kaarten in producten van Apple beter te maken.

Lees verder na de advertentie.

Coherent Navigation

Tegenover The New York Times heeft Apple de overname bevestigd middels het standaardantwoord dat volgt als na het kopen van een bedrijf: “Apple koopt kleinere technologiebedrijven van tijd tot tijd, en in het algemeen bespreken we het doel of de plannen niet.”

Coherent Navigation bestaat sinds 2008 en werd opgericht door ontwikkelaars van Stanford en Cornell. Eén van de belangrijkste werkgebieden voor het bedrijf was iGPS, oftewel High Integrity GPS. Met die techniek wordt nauwkeurige plaatsbepaling mogelijk dankzij het combineren van traditionele gps-satellieten met signalen van aanbieder Iridium, die satellieten op lager niveau heeft rondvliegen. Op deze manier zou plaatsbepaling tot op centimeters bepaald kunnen worden.

Enkele van de werknemers van Coherent Navigation zijn recent voor Apple gaan werken, zoals CEO Paul Lego en mede-oprichters William Bencze en Brett Ledvina.

apple kaarten booking.com

Wat gaat Apple met het bedrijf doen?

Omdat Apple niet spreekt over plannen met de overname, is het gissen naar het doel. Wel is duidelijk dat Lego nu onderdeel uitmaakt van het Apple Kaarten-team. Daar sleutelt Apple al jaren aan, maar kan zich nog steeds niet meten aan het succes van Google Maps. De afgelopen jaren haalde het bedrijf uit Cupertino al veel kaarten-experts aan boord, zoals ontwikkelaars achter Pin Drop, WifiSlam en Broadmap. Coherent Navigation is dus een overname in een lange reeks van gps-bedrijven.

Voor de hand ligt ook dat Apple de Kaarten-app wil verbeteren voor in de auto, met CarPlay. Een goed navigatieprogramma in de auto is belangrijk en met de technologie van Coherent Navigation kan het supernauwkeurig worden.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu