Ook Samsung laat je straks draadloos printen met iOS-apparaten
Wouter Nijsen

Met de AirPrint-technologie heeft Apple al jarenlang een monopolie op het gebied van draadloos printen met iOS-apparaten. Daar komt dit jaar verandering in, want Samsung stapt in de boksring met Cloud Print.

Cloud PrintCloud Print werkt op dezelfde techniek als AirPrint. Ook hiermee wordt het mogelijk om draadloos documenten af te drukken. Cloud Print stuurt je documenten versleuteld naar de gewenste printer.

Het aankomende programma gaat naar alle waarschijnlijkheid werken met alle printers van Samsung die met het netwerk kunnen verbinden. Daarmee heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf een streepje voor op AirPrint, dat enkel werkt met printers die ook daadwerkelijk die technologie ondersteunen.

Draadloos printen met Cloud Print

Er zijn verschillende manieren om dat laatste te omzeilen. Daarover schreven we laatst nog een tipartikel: hoe je het makkelijkst draadloos kunt printen met je iPhone.

Cloud Print verschijnt zoals verwacht eerst voor Android, maar komt later naar iOS. Naar verluidt verschijnt er zowel een iPhone- als een iPad-versie. Het bedrijf wil Cloud Print voor iOS in de tweede helft van 2014 in de App Store aanbieden.

De Android-versie van de nieuwe printdienst maakt gebruik van nfc-technologie om draadloos te verbinden. Daarvoor moeten wel de printer en de smartphone allebei een chip bevatten. Apple maakt zoals bekend geen gebruik van die technologie.

Lees meer over AirPrint

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.