Clear: todo-list krijgt e-mail deeloptie
Redactie

Clear, de populaire todo-app voor iPhone, kan sinds de nieuwste update takenlijstjes via e-mail delen. Wie Clear heeft kan ze met die app openen.

Clear is met zijn minimalistische vormgeving een van de populairste taken-apps voor de iPhone. De app moet het eerder hebben van het gebrek aan functies dan een overdaad daarvan. Als de ontwikkelaars een nieuwe functie toevoegen, moet het dus wel de moeite waard zijn.

De mogelijkheid om takenlijsten via e-mail te versturen is zo’n nuttige toevoeging. Net als de andere functies in de app is de deel-optie subtiel ‘verstopt’. Een keer schudden met je iPhone en het deel-menu komt omhoog. In datzelfde menu staan ook al een herstel- en plak-optie.

Een e-mail met takenlijst wordt door Clear erg mooi vormgegeven: todo’s komen als oranje-gele lijst in het bericht te staan. Clear let daarbij overigens niet op welk thema je hebt ingesteld; takenlijstjes via e-mail hebben altijd het standaard ‘Heatmap’ thema.

Ontvangers die zelf ook Clear voor iPhone en/of Mac hebben, kunnen de taken makkelijk vanuit het mailtje importeren. Onderaan de mail staat een link waarmee de takenlijst direct aan Clear wordt toegevoegd.

In de update zijn ook enkele nieuwe thema’s toegevoegd, hoe je die moet krijgen is nog niet duidelijk. In het verleden moest je daarvoor de app op een bepaald moment gebruiken of een andere app op je iPhone geïnstalleerd hebben. De makers hebben overigens aangegeven ook met een iPad-versie van Clear bezig te zijn.

Clear Todos

Realmac Software

6 (12 reviews)
€ 5,99 via App Store
Clear Todos
Clear Todos
Clear Todos
Clear Todos
Clear Todos

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.