Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Beter dan ChatGPT: Claude AI is nu beschikbaar in Europa

Yannick Chalkiopoulos
15 mei 2024, 12:07
2 min leestijd
Beter dan ChatGPT: Claude AI is nu beschikbaar in Europa

ChatGPT heeft er een concurrent bij in Europa, want Claude AI is nu beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPad. Zo goed werkt de nieuwe AI!

Lees verder na de advertentie.

Claude AI is beschikbaar in Europa

Het heeft even geduurd, maar we kunnen Claude AI eindelijk gebruiken op de iPhone en iPad in Europa. Je kunt bij de nieuwe chatbot verschillende gesprekken aanmaken, met verschillende onderwerpen. Zo kun je een chat starten om een uitnodiging te schrijven, om een motivatiebrief op te stellen of om bestanden te analyseren. Deze gesprekken zijn vervolgens zichtbaar op al je apparaten, zodat je gemakkelijk kunt wisselen van bijvoorbeeld je iPhone naar je iPad.

Claude by Anthropic

Anthropic PBC

Gratis via App Store

De app is gratis te installeren in de App Store, maar heeft net als ChatGPT ook een betaalde versie. Bij het Pro-abonnement betaal je maar liefst 22 euro per maand. Je krijgt dan toegang tot een beter taalmodel en krijgt meer opslagruimte. Volgens Anthropic, het bedrijf achter Claude AI, presteert de chatbot beter dan andere taalmodellen. Hoe zit dat?

claude pro

Zo werkt Claude AI

Je kunt Claude AI voor verschillende opdrachten gebruiken. De chatbot kan volgens Anthropic teksten en afbeeldingen herkennen er erop reageren. Je kunt de nieuwe AI gebruiken om teksten van maximaal 150.000 woorden samen te vatten. Groot voordeel van de chatbot is de ondersteuning voor teksten op universitair niveau, betere wiskundige ondersteuning en het maken van programmeringen.

Volgens Anthropic doet Claude AI dat veel beter dan ChatGPT of Google’s Gemini. Bovendien moet de nieuwe chatbot beter in staat zijn om de context van teksten te begrijpen en diagrammen en grafieken enorm snel te lezen. De chatdienst heeft informatie die in ieder geval zo recent is als augustus 2023. Wij hebben de verschillen tussen Claude AI en ChatGPT getest. Opvallend daarbij is dat Claude een nette tekst aanlevert, terwijl ChatGPT het van aanvullingen van Bing moet hebben.

claude ai vs chatgpt
Links: Claude AI, rechts: ChatGPT.

Claude AI nu beschikbaar in EU

Claude AI is naar verluidt dus sneller en presteert beter dan concurrerende taalmodellen. Dat blijkt in de praktijk al met een simpele zoekopdracht als hierboven. Voor makkelijkere vragen en opdrachten lijkt ChatGPT nog steeds een goede optie, maar voor professioneel gebruik is Claude AI aan te raden. De nieuwe chatbot kan immers beter omgaan met teksten van hoog niveau en wiskundige noteringen.

Lees ook: iOS 18 krijgt eigen ChatGPT: ‘Apple gaat samenwerken met OpenAI’

Bij de gratis versie van Claude AI kun je de chatbot zowel op web als in iOS gebruiken. Je kunt de chatbot vragen naar afbeeldingen, documenten en andere geschreven teksten. Bij de betaalde variant krijg je toegang tot geavanceerdere taalmodellen en krijg je voorrang als het druk is bij de chatbot. Wil je meer weten over de nieuwe concurrent van ChatGPT? Probeer Claude AI dan hier uit!

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu