‘Mobiele game Clash Royale levert ontwikkelaar veel geld op in eerste jaar’

Rutger Otto
16 februari 2017, 17:00
2 min leestijd
‘Mobiele game Clash Royale levert ontwikkelaar veel geld op in eerste jaar’

Clash Royale haalde vorig jaar 1 miljard dollar op voor de Finse ontwikkelaar Supercell. De game was nog veel populairder dan Clash of Clans in dezelfde periode.

Lees verder na de advertentie.

Clash Royale winst

Het afgelopen jaar was een goede voor Supercell. De ontwikkelaar bracht Clash Royale in maart 2016 uit en zorgde dat jaar voor een omzet van ruim 1 miljard dollar. Dat schrijft althans analysebureau Sensor Tower op basis van eigen onderzoek. “In de eerste elf maanden dat Clash Royale beschikbaar was, deed het spel het zo’n vijf keer beter dan Clash of Clans in dezelfde periode.”

Clash Royale heeft daarmee voor ongeveer de helft van de omzet van Supercell gezorgd. In totaal had het bedrijf vorig jaar een omzet van 2,3 miljard dollar. Dat was niet meer dan in 2015, wel ging de winst omhoog naar bijna een miljard dollar. Supercell-topman Ilkka Paananen noemt het afgelopen jaar ‘een van de beste tot nu toe op financieel gebied’, schrijft Reuters.

https://www.youtube.com/watch?v=a4xZ5vnDBoE

Pokémon Go

Clash Royale is een strategisch spel dat je online tegen anderen speelt. Spelers moeten zorgen dat zij het fort van de tegenstander eerder veroveren dan andersom. De app is gratis te downloaden maar biedt wel in-app aankopen, waar de ontwikkelaar flink van profiteert. “Clash Royale was een enorme hit”, zegt Paananen. “Zelfs nu er meer competitie kwam.”

Daarmee doelt Paananen voornamelijk op het succes van Pokémon Go in de zomer vorig jaar. “Pokémon Go was een gigantisch succes”, zegt hij. “Een taxichauffeur vroeg me wat onze aanval daarop zou zijn. Ik zei dat het geen nut heeft om iets tegen de competitie te beginnen en dat we ons moeten focussen op waar we goed in zijn, namelijk onze games verbeteren.” Om die reden maakt de ontwikkelaar slechts een paar games en niet een hele reeks aan games voor verschillende spelers. Op die manier ligt de focus altijd op slechts een paar projecten.

Supercell is één van de meest winstgevende bedrijven in Finland. Inmiddels werken er 213 mensen. Later dit jaar test Supercell mogelijk een nieuwe game.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Reuters, Sensor Tower
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen