City Tours is een nieuwe feature in iOS 8 die nog niet door Apple is onthuld, maar wel al door ontwikkelaar Hamza Sood is ontdekt. Naar nu blijkt, is de feature ook al uit te proberen in de bètaversie van het vernieuwde besturingssysteem. Lees verder hoe je bij deze verborgen feature komt!

ios 8 city toursOm een digitale rondleiding te krijgen van je favoriete stad vanuit de lucht heb je wel uiteraard wel een van de laatste versies van de iOS 8 bèta nodig. Ga vervolgens naar de Kaarten-app, tik op de ronde knop met ‘i’ rechtsonder en kies ‘Hybride’. Ga daarna naar een stad met een geel label, zoals Parijs, New York of Barcelona en tik heel precies op de naam van de stad.

Als je daarna op ‘Tour’ tikt, krijg je een fraaie driedimensionale rondleiding langs de grootste bezienswaardigheden van een stad. Deze kun je op elk moment beëindigen door op de tekst onder in beeld te tikken.

City Tours in actie

De video hieronder geeft een indruk van hoe de City Tours Flyover werkt in iOS 8. Zo komen Parijse hightlights als de Eiffeltoren en Arc de Triomphe aan bod.

Lees meer over iOS 8

Voor meer informatie over de laatste iOS-versie kun je terecht op onze iOS 8-overzichtspagina. Daar lees je over alle toffe nieuwe features en mogelijkheden van Apples nieuwe mobiele besturingssysteem.

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.