Citroën DS3 iPhone app [Review]

Redactie
14 mei 2010, 16:57
3 min leestijd
Citroën DS3 iPhone app [Review]

Ongeveer een maand geleden heeft Citroën een nieuwe auto op de markt geïntroduceerd, namelijk de Citroën DS3. Één van de unieke kenmerken van deze auto is dat er veel mogelijkheden zijn om deze naar je eigen smaak aan te passen. Citroën heeft daarvoor ook een iPhone app uitgebracht waarmee je alvast kan zien hoe jouw perfecte DS3 eruit zal gaan zien.

Citroen DS3 app: Persoonlijkheidstest

Wanneer je de app voor het eerst opstart, krijg je eerst op een stijlvolle manier een paar persoonlijke vragen voorgeschoteld. Nee, geen NAW of emailadressen, maar je geslacht en een paar vage vragen waaruit ze proberen een stijl te herleiden. Één van de vragen is bijvoorbeeld: “Welke attractie past het beste bij u?”, waarna je de keuze krijgt uit een achtbaan, een octopus en een caroussel. Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord, krijg je een Citroën DS3 voorgeschoteld in de kleuren die jij indirect hebt gekozen en kun je eindelijk lekker knutselen aan je auto en creatief met kleuren spelen (of de test opnieuw doen).

Knutselen aan je Citroën DS3

Lees verder na de advertentie.

De eerste keer dat ik de app opstartte heb ik alle vragen naar waarheid ingevuld, maar ik moet zeggen dat het resultaat me niet echt aansprak. Dus dan zelf maar gaan knutselen. De keuze’s zijn precies zoals deze in het echt ook zijn. Je kunt kiezen uit verschillende basiskleuren. Afhangend van deze kleur kun je (eventueel) een andere kleur kiezen voor het dak. Ook kun je een thema kiezen voor het dak, wat in feite een soort print is, om het nog persoonlijker te maken. Daarna kun je nog kiezen uit verschillende lichtmetalen velgen en of de kleur van de zijspiegels van chroom zijn of dezelfde kleur als het dak aannemen.
Het hoofdonderdeel van deze zit dus in feite prima in elkaar. Het enige wat ten opzichte van de “echte” auto niet mogelijk is, is het kiezen van een andere kleur voor het hart van de velgen. Maar goed, das maar een klein minpuntje. Wat ook op te merken is, maar geen minpunt, is het feit dat niet alle combinaties mogelijk zijn. Zo zijn niet alle thema’s mogelijk bij alle basiskleuren. Dit is echter in het echt ook zo, dus eigenlijk is het maar beter dat ook hier dezelfde restricties gelden.

Overige onderdelen

Naast de het knutselen aan je “eigen” Citroën DS3, bevat de app ook nog het onderdeel DS3 MAG. Hierin staan een paar nieuwsberichten op een rij, die (enigszins) met de auto te maken zou moeten hebben. Ik heb ze echter allemaal gelezen, en geen enkel bericht had ook maar een beetje met de auto te maken. Een beetje een nutteloos stukje van de app dus. Wel grappig is het feit dat de berichten wel anders zijn wanneer je bij de test het andere geslacht kiest.
Tot slot heb je nog “Mijn concessie”, waar je een brochure kan laten opsturen bij het invullen van je emailadres en waar je met behulp van GPS een Citroën dealer kan opsporen bij jou in de buurt. Niets spannends allemaal dus.

Geen opties

Wat helaas niet in deze app is verwerkt zijn de vele opties die mogelijk zijn bij de aanschaf van een Citroën DS3. Wanneer je namelijk echt interesse hebt, zou je naast het uiterlijk natuurlijk ook graag willen bekijken welke opties er allemaal mogelijk zijn. Wil je bijvoorbeeld liever 17″ lichtmetalen velgen in plaats van de standaard 16″? Helaas zul je voor die informatie toch echt naar de dealer moeten gaan, een brochure moeten aanvragen of een kijkje moeten namelijk op de website.

Conclusie

Over het algemeen is de Citroën DS3 app een leuke app om te zien hoe jouw ideale DS3 eruit zou zien. De mogelijkheden qua uiterlijk zijn voldoende. Het DS3 MAG onderdeel snap ik niet helemaal, en aan een brochure aanvraag en dichtsbijzijnde Citroën dealers kan niet veel verkeerd gaan. Jammer van het missen van de opties, maar behalve dat is het leuk om er eens je creatieve geest de vrije loop te laten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu