Chronic Dev Team komt met untethered jailbreak
Redactie

P0sixninja van het Chronic Dev Team heeft een video op YouTube gepost waarin hij laat zien dat ze een iPhone 4 op iOS 4.2.1 untethered gejailbreakt hebben. De jailbreak is een samenwerking tussen @p0sixninja, @0naj en @pod2g en heeft als uitkomst een untethered jailbreak die geen iOS 4.2b3 SHSH blobs nodig is.

De video is aan de vage kant. Er is duidelijk te zien dat een untethered jailbreak op een iPhone 4 getoond wordt, maar onduidelijk is of deze wel op een toestel met iOS 4.2 is. Dit filmpje kan ook gemaakt worden op iOS 4.0; een firmware die al untethered te jailbreaken is. Toch lijkt het niet nep aangezien de hackers geen profijt van de belangstelling hebben.

Wachten op iOS 4.3?

Vanuit de jailbreak community hopen veel gebruikers dat het Chronic Dev Team de jailbreak nog niet beschikbaar maakt en wacht tot iOS 4.3. Dit zoda de exploit die gebruikt is in deze nieuwe jailbreak niet bekend wordt bij Apple en het deze de exploit dus niet kan patchen.

Aan de andere kant zou je je afvragen waarom. iOS 4.3 kan nog lang op zich laten wachten en dan is het nog steeds mogelijk dat Apple de exploit patcht. De kans bestaat dat Apple binnen een week na de uitgebrachte jailbreak iOS 4.3.1 uitbrengt en dan zit je weer met hetzelfde verhaal.

De hackers hebben laten weten dat er nog een bug is met het Wi-Fi icoon en dat de jailbreak dan klaar gemaakt wordt om online te komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.